S’inicien les obres de l’aparcament de Castell dins el projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació d’aquest destacat espai natural

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de la tercera i última fase del projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació del paratge de Castell que permetrà la creació d’un aparcament integrat en aquest destacat espai natural.

La nova àrea d’aparcament (de 1,7Ha i capacitat per a uns 660 cotxes) se situarà en l’espai de la plana més proper a la carretera d’accés a Castell, i lluny de les visuals d’accés a la platja, fet que en permetrà una molt millor integració en el paisatge. Serà modular, de manera que es podran anar obrint zones d’estacionament a mesura que s’incrementi l’afluència d’usuaris a Castell.

El projecte també inclou la restauració dels boscos i zones d’accés a la platja. Aquest sistema permetrà ordenar l’entrada a la platja, més naturalitzat i integrat a l’entorn, mitjançant un camí de nova formació, de sauló, que unirà l’aparcament i la platja, exclusiu per a vianants i bicicletes, en el qual s’hi ubicarà vegetació autòctona pròpia d’aquests sistemes.

A més, dins el projecte també hi ha inclosa una nova senyalització de l’àmbit, destacant la instal•lació d’un rètol informatiu intel•ligent en l’accés a Castell des de la carretera C-31. Aquest panell lluminós permetrà informar els usuaris que es desplacin en cotxe, i a temps real, del nombre de places lliures que resten a l’aparcament de Castell, així com de les activitats que s’organitzin a l’espai natural, o bé de les activitats d’interès turístic, patrimonial o cultural que tinguin lloc a Palamós.

Està previst que les obres de l’aparcament estiguin enllestides a finals d’aquest proper mes de setembre.

Les dues primeres fases del projecte
El passat mes de maig van finalitzar els treballs de les dues primeres fases del projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació del paratge de Castell, executades amb l’objectiu de potenciar els valors naturals de l’indret, fent que l’experiència de visitar aquest àmbit sigui més intensa i potent, i minimitzant els impactes que provoca l’elevada freqüentació de visitants.

Així, per una banda es van fer els treballs de restauració ambiental i millora paisatgística de la zona d’acollida i d’accés a la platja, ubicada entre l’espai d’aparcament i la platja de Castell, creant canals d’infiltració d’aigua i mitjaneres centrals on s’hi va plantar vegetació autòctona, arbrat i plantes arbustives, per ajudar a integrar la zona al seu entorn. També es van col•locar passeres de fusta per facilitar i ordenar el pas dels vianants i es va restaurar la riera, que es trobava molt afectada per una elevada presència de canya americana. Es va extreure aquesta espècie invasora permetent la recuperació de la vegetació autòctona de la zona, i millorant les perspectives visuals sobre la riera i la platja.

D’altra banda, i en primera fase, es va treballar amb el soterrament d’una canonada de 1.650 metres d’allargada que, des de La Fosca, subministra aigua a Castell. Fins ara aquest àmbit no comptava amb el subministament d’aigua i s’ha fet amb l’objectiu de poder garantir la seguretat d’aquesta àmplia zona natural del risc d’incendis forestals.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat