S’inicien les obres de millora de la plaça Pere El Gran

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de millora de la plaça de Pere El Gran, ubicada al barri de les Cases Noves. L’actuació preveu poder eliminar les baranes de formigó existents situades a les escales que donen accés a l’espai porxat de la plaça, on hi ha ubicat una zona d’antics comerços.

El projecte es basa en la substitució d’aquests elements per baranes metàl•liques, de manera que el mur sigui més transparent, millorant d’aquesta manera la visual entre la zona de comerços i la plaça, i evitant al mateix temps racons foscos que poden crear una certa inseguretat als veïns durant la nit.

Les obres també inclouen el tractament amb pintura de tota la barana, que serà elaborada en ferro corten, així com de tot el mur de la plaça en el qual s’aplicarà color. A banda és prevista la instal•lació d’elements que limitin l’accés de motocicletes que, en ocasions i malgrat la incorrecció que suposa, circulen per les rampes de vianants que connecten la zona porxada amb la plaça.

Aquest arranjament va ser consensuat amb els veïns de la plaça amb els quals l’alcalde de Palamós i tècnics de l’Àrea d’Urbanisme es van reunir a finals de l’any passat per presentar-los el projecte. Fruit d’aquestes reunions participatives els veïns varen aportar propostes de millora que s’han sumat al projecte, com la inclusió de la pintura dels murs o bé la ubicació d’elements per a limitar l’accés de les motos.

Les obres també van ser molt ben rebudes per part de l’Associació de Veïns de les Cases Noves, Mas Guàrdies i Eixample Nord la qual ja havia sol•licitat a l’Ajuntament poder realitzar aquesta actuació de millora a la plaça.

Les obres de millora de la plaça de Pere El Gran tenen un cost d’adjudicació de 20.000 euros i es preveu que s’enllesteixin completament en el termini màxim d’un mes.

També la plaça dels Comtes de Palamós
A banda de la plaça de Pere El Gran, l’Ajuntament de Palamós també té previst iniciar en breu el projecte de millores a la plaça dels Comtes de Palamós situada entre els barris de la Platja i de l’Eixample.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat