S’inicien les tasques d’asfaltatge de diversos carrers del municipi, en un procés que s’allargarà durant les dues properes setmanes

Aquest matí (15/05/23) s’ha iniciat el procés que permetrà l’asfaltatge de diversos carrers del municipi, concretament alguns trams dels vials que suporten un gran volum de circulació, com és el cas de les avingudes de Catalunya, de l’Onze de Setembre i del president Lluís Companys.

Evitar circular pels eixos centrals i utilitzar la ronda de l’Est
Es preveu que les tasques d’asfaltatge s’allarguin durant dues setmanes. A causa de l’afectació viària que té aquesta actuació, l’Ajuntament de Palamós recomana que durant aquests dies s’eviti circular pels eixos centrals del municipi, utilitzant la ronda de l’Est com a enllaç amb les diferents zones de la població.

El projecte previst se centra concretament en un volum d’asfaltatge que abasta una superfície de 3.870 m2. L’actuació es durà a terme en els trams de carril d’aquests vials que actualment presenten un fort deteriorament en la seva capa de rodadura.

Avingudes de Ll. Companys, Onze de Setembre i Catalunya
Les tasques s’han iniciat aquest matí per l’avinguda del president Lluís Companys, concretament la secció d’aquest vial limitada pels carrers de Sant Josep i el del Dr. Fleming, amb 710 m2 de superfície i 190 m de longitud.

El pla d’asfaltatge que ara s’executa seguirà aquesta setmana per l’avinguda de l’Onze de Setembre, i concretament en el segment comprès entre el carrer de Dídac Garrell i el de Cervantes, amb una superfície de 750 m2 i una longitud de 210 m.

La setmana vinent és previst concloure l’actuació a l’avinguda de Catalunya, on l’any passat ja es va realitzar l’asfaltatge del tram comprès entre els carrers de la Mercè i el de Provença. En aquesta ocasió les feines se centraran en el tram que segueix al que ja es va fer, i que queda limitat pels carrers de Provença i el de Nàpols. Es tracta d’una superfície de 2.410 m2 i una longitud de 320 m.

L’actuació que es durà a terme a cadascun dels tres trams, proposa augmentar el paquet estructural del paviment actual, amb el fressat, anivellament, compactació i asfaltatge de la secció afectada, així com el corresponent pintat de la senyalització viària. El cost global de tots aquests treballs d’asfaltatge, és de 300.624 euros.

Un pla d’asfaltatges resultat del procés de participació ciutadana
Aquesta actuació forma part del pla prioritza els asfaltatges dels carrers de la vila d’acord amb els criteris establerts en el procés de participació ciutadana realitzat a final de l’any 2016, on els/les palamosins/es van establir, de manera majoritària, poder donar preferència als carrers amb el paviment més deteriorat, seguit d’aquells amb més volum de circulació i, en tercer lloc, els que tenen més importància en funció dels seus usos comercials, residencials o de serveis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Urbanisme i Via Pública

21/06/2024

Relacionades per entitat