S’inicien les tasques de consolidació d’un tram del mur a la platja de La Fosca

Avui dijous (28/06/2018) han començat les tasques de construcció d’un tram de mur del passeig de La Fosca, concretament el mur que forma part de la rampa que baixa a la platja just abans d’arribar a la roca Fosca.

Els treballs consisteixen en garantir l’estabilitat del mur que sustenta una de les rampes d’accés a la sorra que, a causa dels temporals marítims de primavera, havia quedat descalçat i amb alguna esquerda causada pel desnivell constant de la sorra de la platja. D’aquesta manera, es construirà un mur més petit de rocalla que ha d’impedir que el nivell de la sorra variï i, per tant, que el mur no es trobi descalçat de nou.

Pel que fa a la rampa, es reompliran les cates amb morter i es deixaran al nivell del paviment per tal que es pugui obrir de nou al pas dels vianants.

Reparació del mur de Sa Tamardia
El mur que delimita la platja de Sa Tamardia amb el camí de ronda, situada al sud de la platja de la Fosca amb accés a través d’una rampa al començament del passeig, ha estat reparat després que, degut als temporals i les fortes pluges primaverals, va cedir caient una part del mur sobre la zona de roques de la platja i emportant-se a la vegada una part del camí situat a la part superior.

La solució provisional ha consistit en l’execució d’un mur de rocalla en forma de talús d’uns tres metres d’alçada per deu de llargada que impedeixi altres despreniments i recuperi el camí superior.

Tant l’actuació al mur de la Fosca com la del mur de Sa Tamardia són provisionals donat que la temporada turística ja està en marxa. Les actuacions definitives les portarà a terme el Servei de Costes de l’Estat, com a titular de l’espai.

Millora d’un tram de camí de ronda
Aquestes tasques se sumen també a les millores fetes en el tram de camí de ronda entre la platja de Sant Esteve de La Fosca i el Castell de Sant Esteve de Mar.

Per tal de millorar l’accessibilitat en aquest sector del litoral, fer-lo més còmode i segur, operaris de la Brigada Municipal han fet diverses actuacions que han consistit en anivellar i compactar el paviment perquè aguanti les pluges, reparar el mur de pedra que puja fins al castell i desbrossar el camí de males herbes. També s’han canviat alguns graons en mal estat i se n’ha afegit un al principi per facilitar el pas als vianants.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat