S’inicien les tasques per reflotar i traslladar al port de Palamós el pesquer encallat a les illes Formigues

Aquest matí s’han iniciat les tasques per reflotar i traslladar al port de Palamós el pesquer encallat a les illes Formigues.

Operaris d’una empresa especialitzada en treballs subaquàtics, contractada per l’armador del vaixell, treballen per la recuperació de la teranyina que el passat dimecres va encallar a les illes Formigues, davant cala Estreta.

Ara l’embarcació es troba submergida en la seva totalitat i el vessament de carburant encara es produeix en petites quantitats tot i que els dipòsits de gasoil no han patit danys.

Les dificultats dels treballs de reflotament es centren en poder extreure tota la xarxa que utilitzava aquesta embarcació per a la pesca d’encerclament i que ha quedat enredada al voltant del vaixell.

La previsió és que en els propers dies la teranyina accidentada es pugui traslladar finalment a Palamós, on una grua situarà la barca damunt el port.

L’Ajuntament de Palamós seguirà fent el seguiment d’aquest reflotament i de la seva resolució final, i mantindrà en actiu el Pla especial per contaminació d’aigües marines fins que es retiri l’embarcació del mar o bé fins que no existeixi cap risc de fuita de carburant.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat