S’inicien les “visites participatives” al passeig del Mar, per conèixer sobre el terreny, les propostes que fa la ciutadania per a la reforma d’aquest espai

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós engegarà demà dissabte 19 de febrer, la primera de les dues “visites participatives” que s’han programat al passeig del Mar, i que tenen com a objectiu conèixer, sobre el terreny, les propostes que fa la ciutadania per a la reforma d’aquest espai.

La proposta forma part del procés participatiu que l’Ajuntament de Palamós va iniciar el passat mes de desembre amb la finalitat de definir com haurà de ser la reforma integral del passeig del Mar.

Aquesta primera visita ciutadana s’iniciarà demà dissabte a les 10 h del matí, des del brollador ubicat als Jardins de l’1 d’octubre, del passeig del Mar. A partir d’aquesta hora i fins a migdia, es realitzarà un recorregut per diversos punts del passeig, per tal que les persones participants puguin analitzar “in situ”, aquelles propostes o millores relacionades, entre altres, amb l’enjardinament, l’equipament, les zones d’esbarjo, els espais d’aparcament, les activitats econòmiques o l’ocupació de via pública.

Després d’aquesta primera visita la proposta es replicarà el dijous dia 3 de març, però en aquest cas en horari de tarda, de 17 a 20 h.

Les persones interessades a participar en les “visites participatives”, cal que facin la seva inscripció prèvia al correu electrònic: participacio.ciutadana@palamos.cat, o bé per Whatsapp al telèfon: 696 176 424. Les places són limitades.

Aquesta activitat participativa que demà s’iniciarà, ha estat precedida per una primera visita que va tenir lloc dimecres passat i, en aquest cas, adreçada exclusivament a tècnics municipals.

L’objectiu d’aquesta trobada va ser poder conèixer de primera mà l’opinió en referència a la reforma del passeig, dels representants de les àrees municipals que organitzen activitats en aquest àmbit o bé que són interlocutores de les entitats locals que són usuàries del passeig del Mar per dur a terme les seves activitats.

El procés participatiu de la reforma integral del passeig del Mar
L’Ajuntament de Palamós va obrir el passat mes de desembre aquest procés participatiu, sobre la mobilitat i la remodelació del passeig del Mar, donant resposta d’aquesta manera a una reivindicació històrica del poble de Palamós i treballant d’acord amb els objectius de l’Agenda 2030 que permeti convertir el municipi en una destinació turística sostenible.

La finalitat d’aquest procés participatiu és la de poder recollir el parer del màxim nombre de ciutadans/es del municipi, per afrontar la reforma d’aquesta infraestructura tan representativa de Palamós, i possibilitant elaborar un projecte d’acord amb el criteri majoritari.

Amb aquest interès es va fer arribar una enquesta a tots els habitatges de Palamós, mitjançant la qual els veïns i veïnes del municipi han pogut traslladar, fins a final del passat mes de gener, les seves consideracions en referència a l’ús, activitats i propostes de reforma d’aquest equipament. Aquest qüestionari també s’ha pogut respondre telemàticament mitjançant el portal web: participa.palamos.cat Un total de 711 ciutadans i ciutadanes varen respondre aquesta enquesta aportant la seva opinió i propostes.

En el calendari també s’han inclòs sessions informatives sobre el programa i objectius d’aquest procés participatiu.

Un cop es realitzin les dues “visites participatives” previstes, el programa seguirà el proper mes de març on es realitzaran els “Tallers de cocreació temàtics” que comptaran amb la participació conjunta de la ciutadania i personal tècnic municipal.

En aquests àmbits de debat s’analitzaran les aportacions rebudes mitjançant les enquestes ciutadanes i es treballaran aspectes relacionats amb la mobilitat i la connectivitat així com els diversos usos del passeig.

Un cop hagin conclòs aquestes fases, l’Ajuntament de Palamós treballarà el document en un àmbit estrictament tècnic, compilant tota la informació recollida i concretant els resultats, que es podrien presentar a la ciutadania durant el mes d’abril.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat