S’inicien les visites públiques al Claustre del Mas del Vent de Palamós

El proper dissabte 12 de març s’iniciaran les visites guiades i obertes al públic en general, al Claustre del Mas del Vent de Palamós.

D’aquesta manera es fa efectiu el compromís establert mitjançant el conveni signat a finals de l’any passat entre l’Ajuntament de Palamós i la plataforma cultural Focus Engelhorn, que permet posar en funcionament aquesta “iniciativa cultural, docent i social que va encaminada a posar de relleu i en valor els elements arquitectònics i artístics ubicats al Mas del Vent de Palamós, a través de la interpretació, la formació i l’estímul de la creativitat”, incorporant aquestes visites a l’oferta turística del municipi i reforçant el paper del seu patrimoni cultural.

En total s’han programat per a 2016 quatre visites obertes al públic en general que tindran lloc els dissabtes 12 de març, 2 d’abril, 1 d’octubre i 5 de novembre, en horari de 12 a 13.30 h. Aquestes visites estan programades per a grups de mínim 8 persones i d’un màxim de 25 persones adultes més 10 menors, amb un preu de 20 € per persona i de 10 € per als menors de 16 anys. Els tiquets es venen al Museu de la Pesca de Palamós (moll pesquer de Palamós).

La visita al Mas del Vent permetrà conèixer la història del claustre romànic, del propi mas i de la torre de defensa (declarats Bé Cultural d’Interès Nacional) així com el marc de la finca on s’ubiquen. L’itinerari guiat conclourà amb un tastet de vi, oli i de productes de temporada que són cultivats i elaborats per Brugarol en diferents finques de Palamós entre elles el Mas del Vent.

L’itinerari guiat que s’ha preparat té un guionatge de l’empresa Àgora, especialitzada en continguts de les visites guiades de centres de referència de Catalunya, i els seus continguts s’han elaborat per a poder fer en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

La recaptació econòmica neta que generin aquestes visites públiques al claustre, i una vegada deduïdes totes les despeses que comporta la visita, inclosa l’assegurança, quedarà a disposició de l’Ajuntament de Palamós o de l’entitat que determini sense ànim de lucre que tingui finalitat social, sanitària, educativa o cultural del municipi.

Visites gratuïtes per a estudiants i col•lectius locals
A banda d’aquesta oferta oberta al públic en general també es programen quatre vistes totalment gratuïtes adreçades als alumnes de les escoles de primària de Palamós, que es realitzaran entre setmana i que s’iniciaran després del pont festiu de la setmana santa i s’allargaran fins a finals d’abril.

En aquest àmbit cal destacar també les visites que s’oferiran als centres que imparteixen el Batxillerat Artístic d’arreu de Catalunya per tal que els seus estudiants puguin visitar el claustre. Aquesta oferta de visites també gratuïtes és previst que es pugui posar en funcionament durant el darrer trimestre d’aquest any.

L’acord de visites establertes entre l’Ajuntament de Palamós i la plataforma cultural Focus Engelhorn, també inclou la programació durant l’any de visites gratuïtes dirigides a les entitats i associacions sense ànim de lucre i amb una finalitat social, educativa o cultural, vinculades al municipi de Palamós.

Visites teatralitzades
Així mateix també estan programades 5 visites teatralitzades, a càrrec de l’actor català Martí Peraferrer, director del festival Fitag, que tindran lloc els dissabtes 7 de maig, 4 de juny, 2 de juliol, 6 d’agost i 3 de setembre.

El preu d’aquesta modalitat serà sobre els 125 euros. L’esdeveniment serà en horari de migdia o tarda i inclourà un menjar amb productes de l’empresa Brugarol, que treballa amb estàndards ecològics, i així mateix amb la gamba de Palamós com a producte de referència. Aquestes visites estaran coordinades directament per la plataforma cultural Focus Engelhorn i tindran una durada total d’una hora i mitja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp