S’obre al trànsit el tram prolongat del carrer d’Enric Vincke

El divendres passat, 26 de maig, a les 20 h, es va obrir definitivament a la circulació de vehicles, la prolongació del carrer d’Enric Vincke.

Es tracta d’un nou tram d’aquest vial, comprés entre els carres dels Rentadors i el de la Riera, de 635m de longitud, que permet una nova connexió, i en aquest cas directa, entre les zones de Sant Joan i del Passeig del Mar, en ambdós sentits.

El procés urbanístic que ha permès l’allargament del Vincke forma part del desenvolupament dels polígons d’aquest sector, i esdevé un projecte d’iniciativa privada.

La prolongació del carrer inclou la urbanització global de l’àmbit, amb la instal·lació de serveis, voreres, mobiliari urbà, enllumenat, carril bici, o zones verdes i espais per a jocs infantils. La urbanització d’aquest vial també comporta la creació de noves places d’estacionament per al municipi, així com la connexió d’aquest carrer amb els de La Font o el de Núria, i que fins ara acabaven en un cul-de-sac.

També s’han creat dos nous carrers que permeten la connexió amb vehicle entre la prolongació del carrer d’Enric Vincke i l’avinguda de la Llibertat, i un tercer que també els connecta, però en aquest cas per a ús exclusiu de vianants.

Ubicació de la nova estació d’autobusos del municipi
L’Ajuntament de Palamós també ha previst poder ubicar en aquest nou àmbit del carrer d’Enric Vincke, la nova estació d’autobusos del municipi. Aquesta instal·lació ocuparà una superfície total d’uns 4.000 m2, disposarà d’un total de set andanes.

El projecte compta amb una inversió de 2,8 MEUR, i és a càrrec del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta actuació millorarà la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes, així com la circulació per l’interior del municipi. Actualment, Palamós disposa d’una estació d’autobusos situada al carrer de López i Puigcerver, al centre urbà, en una localització que dificulta la circulació dels autobusos. Una desena de línies interurbanes d’autobús operen en aquesta estació.

Es preveu que les obres de la nova estació d’autobusos de Palamós, ubicada al carrer d’Enric Vincke, comencin a la tardor vinent, i que la nova instal·lació entri en funcionament l’estiu de l’any que ve.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Seguretat i Mobilitat

05/07/2024

Relacionades per entitat