L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i el Museu de la Pesca de Palamós organitzen una nova edició del cicle d’activitats mediambientals d’estiu, basades en sortides i conferències que permetran conèixer de prop el litoral palamosí.
Amb el nom de “Aquest estiu… descobrim el litoral de Palamós” el programa inclou de manera totalment gratuïta i oberta a tothom, itineraris guiats, sortides amb caiac, snorkel, tallers i conferències.
Aquesta proposta mediambiental s’iniciarà demà dijous 9 de juliol amb una sortida guiada amb caiac pel litoral de l’Espai Natural Protegit de Castell-Cap Roig. Aquesta navegació litoral es tornarà a repetir els dies 30 de juliol i 13 d’agost, amb sortides al matí des de la platja de Castell. El dia 12 de juliol es durà a terme un taller de demostració de la pela del suro i d’elaboració d’un test amb panna de suro.
En l’apartat d’itineraris cal destacar que s’han previst dues rutes. Una que permetrà recórrer el camí de ronda del municipi i que amb sortida al passeig del Mar arribarà fins a Castell. Aquesta ruta tindrà lloc els dies 18 de juliol i 8 d’agost. La segona ruta prevista realitzarà itinerari a partir de la platja de Castell i arribarà fins a final de terme. Aquest recorregut tindrà lloc els dies 25 de juliol i 15 d’agost.
Les activitats a l’aire lliure es complementaran amb dues descobertes del fons marí mitjançant la pràctica del snorkel, i que tindran lloc els dies 21 de juliol i 11 d’agost.
Inscripció prèvia
Totes aquestes activitats incloses en aquest programa són gratuïtes. Tot i així per a poder participar-hi, caldrà la inscripció prèvia de les persones interessades. Les inscripcions es poden fer a la seu de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, ubicada al carrer de Mn. Jacint Verdaguer, 12; o bé al telèfon: 972 27 72 00, educacioambiental@palamos.cat
Tres conferències
El programa de propostes mediambientals “Aquest estiu… descobrim el litoral de Palamós”, inclourà també tres conferències a càrrec de tres biòlegs que faran protagonista la vida al mar i oceans. Totes les conferències seran totalment gratuïtes i es durant a terme a les 20 h al Museu de la Pesca (moll pesquer s/n).
El divendres 24 de juliol serà el torn per a la biòloga marina i professora de la UdG, Conxi Rodríguez. La seva conferència permetrà conèixer les transformacions que va patir la terra fins a convertir-se en un planeta apte per a la vida, la formació dels oceans, amb l’origen dels primers éssers vius marins i terrestres.
El dia 31 de juliol la conferència serà a càrrec del biòleg i naturalista Josep M. Dacosta, que aprofundirà en els valors geològics, botànics i zoològics del litoral palamosí i el de la Costa Brava.
Finalment el dia 7 d’agost, el palamosí Lluís Mercader, doctor en ciències biològiques, ictiòleg, escafandrista i il•lustrador científic, parlarà de la vida marina al litoral gironí i la seva riquesa ictiològica. Mitjançant il•lustracions es permetrà conèixer les principals espècies marines de la franja litoral.