S’obre el cicle de projeccions de cinema i medi ambient (FICMA) incloses dins les propostes mediambientals d’estiu a Palamós

Un any més l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós organitza una nova edició del cicle d’activitats mediambientals d’estiu, que inclou entre altres les projeccions d’una mostra de treballs presents en els darrers anys al reconegut Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient-FICMA.

“À margem do Xingú”
Precisament demà dijous 25 de juliol s’iniciarà aquesta activitat amb la primera de les projeccions previstes. Es tracta del reportatge “À margem do Xingú”, dirigit pel català Damià Puig i mitjançant el qual es fa una detallada radiografia de la realitat que viuen els habitants dels poblats situats a la riba d’aquest riu de la regió d’Altamira, a l’Amazònia, amenazada per la construcció d’una central hidroelèctrica. Residents de la zona i especialistes mediambientals parlen d’aquest polèmic projecte reflexionant sobre el futur incert de la regió i de les persones que hi viuen.

La segona de les projeccions a Palamós de films participants al Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient-FICMA, tindrà lloc el dia 22 d’agost amb el reportatge titulat “Watershed” que en aquest cas té el riu Colorado com a protagonista.

Ambdues projeccions tindran lloc al teatre la Gorga, a partir de les 21 h. Com totes les activitats mediambientals programades durant l’estiu al municipi, l’entrada és totalment gratuïta.

“Aquest estiu… descobrim Castell-Cap Roig!”
Les propostes mediambientals d’estiu a Palamós que organitza l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós es complementen amb la proposta “Aquest estiu… descobrim Castell-Cap Roig!” que inclou de manera totalment gratuïta i oberta a tothom, itineraris guiats, sortides amb caiac o esnòrquel, amb l’objectiu d’apropar els ciutadans a aquest destacat espai natural protegit, així com al medi ambient en general.

Aquesta proposta mediambiental que es va iniciar el passat dia 11 de juliol i que s’allargarà fins al 27 d’agost, va adreçada principalment a públic familiar, però també a educadors, associacions, entitats de lleure o naturalistes.

Precisament demà dijous dia 25 de juliol el programa d’activitats proposa un recorregut amb caiac pel litoral de l’Espai Natural Protegit de Castell-Cap Roig. Aquesta navegació per la costa es tornarà a repetir el dia 8 d’agost, amb sortides al matí des de la platja de Castell.

Pel proper dissabte 27 de juliol s’ha programat un itinerari guiat a peu pel camí de ronda que ressegueix el litoral d’aquest àmbit. La ruta guiada es realitzarà també els dies 10 i 17 d’agost, amb dos itineraris diferents respectivament: des del passeig del Mar pel litoral i el camí de ronda fins arribar a Castell, i de Castell i resseguint els camins de ronda fins a final del terme.

Finalment de la programació d’activitats “Aquest estiu… descobrim Castell-Cap Roig!” cal destacar la descoberta de la riquesa natural subaquàtica d’aquest indret amb les sortides d’esnòrquel. En aquest cas els dies programats seran el 13 i 27 d’agost.

Imprescindible la inscripció prèvia
Totes les activitats programades en aquest cicle són totalment gratuïtes, però per a poder participar-hi és imprescindible la inscripció prèvia i amb antelació a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós (c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12) o bé al telèfon 972 27 72 00, e-mail: educacioambiental@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat