S’obre el període d’inscripcions per a poder participar en les sessions incloses dins la 10a edició de la Mostra de Cuines del Món

El Servei municipal de Ciutadania i Immigració ha obert aquest matí (02/05/18) el període d’inscripcions per a poder participar com a públic a alguna de les tres sessions, totalment gratuïtes, que s’han previst enguany dins la 10a edició de la Mostra de Cuines del Món.

Enguany seran un total de tres les sessions previstes que s’iniciaran el dijous dia 10 de maig amb la participació de Palestina, i que seguirà el dia 17 de maig amb República Dominicana, i que conclourà el dijous dia 24 amb la participació de Brasil.

Totes les sessions tenen lloc de 18 a 19.30 h, a l’Espai del Peix, l’equipament cultural i gastronòmic palamosí depenent del Museu de la Pesca, ubicat a la mateixa llotja del port pesquer de Palamós.

Aquests tallers compten amb la participació de palamosins i palamosines de les diverses procedències esmentades, que elaboraran les receptes culinàries tradicionals en els seus països d’origen amb el suport dels cuiners de l’Espai del Peix.

“Vins del món”
Amb motiu de la celebració enguany de la 10a edició de la Mostra de Cuines del Món, l’organització ha inclòs l’activitat “Vins del món”, mitjançant la qual poder conèixer les begudes tradicionals dels països participants.

D’aquesta manera a cadascuna de les tres sessions programades aquest any, dedicaran els seus minuts finals a fer maridatge de vins i begudes amb el plat elaborat.

I, de manera destacada, s’organitzarà una sessió extra que tindrà lloc el dijous 31 de maig, a partir de les 18 h, a l’Espai del Peix, que serà dedicada exclusivament a conèixer les begudes tradicionals d’alguns dels països que han participat en l’activitat durant les passades edicions.

Les persones interessades a poder reservar plaça per algunes d’aquestes quatre sessions cal que ho sol•licitin a partir d’avui al Museu de la Pesca (moll pesquer, s/n), telèfon 972 600 424, de 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h. (excepte els dilluns).

Els fogons com eina d’interrelació
El projecte està plantejat com un taller de cuina, però amb l’objectiu d’utilitzar els fogons com eina per a fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, enllaçant aspectes culinaris i humans, aprenent com és la vida quotidiana d’aquestes persones i com s’integren a la vida social catalana i, a la vegada, coneixent la seva cultura i gastronomia.

La Mostra de Cuines del Món compta amb el suport del departament de Benestar Social i Família de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

El Servei de Ciutadania i Immigració
El Servei de Ciutadania i Immigració de Palamós, des d’on s’organitza i coordina el taller –Cuines del Món-, es troba ubicat a l’edifici del Centre Cívic Aula d’Aprenentatge (carrer de la Riera 31).

Aquest servei, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, ofereix informació i orientació als nouvinguts cap a diferents serveis del municipi: padró municipal, sistema sanitari, ensenyament, formació, serveis socials, treball, convivència, associacionisme i participació.

Des d’aquest servei es realitza el seguiment de cada cas i de les seves necessitats i, quan cal, coordinen programes formatius, com és el cas de les sessions de coneixement de la societat catalana o les sessions de coneixement de l’àmbit laboral, i/o la seva derivació a serveis especialitzats. També s’organitzen activitats que pretenen fomentar la millora de la cohesió social i la convivència, com el projecte Rossinyol, o el suport a diverses associacions locals, entre altres.

L’horari de l’oficina del Servei de Ciutadania i Immigració és de dilluns a divendres amb atenció al matí, de 10 a 14 h. El telèfon de contacte és el 972 31 31 82. ciutadania.immigracio@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat