S’obre el procés participatiu per a l’elecció dels millors esportistes amateurs del municipi de l’any 2022

Les àrees de Participació Ciutadana i Esports de l’Ajuntament de Palamós han obert aquest matí, 1 de febrer, el procés participatiu per a la nominació del millor esportista local no professional de la temporada 2021/22, que competeixin en un club palamosí. Aquest sistema d’elecció popular per triar els millors esportistes ja es va iniciar l’any passat, amb l’objectiu de poder donar veu i implicar de manera directa, tant a la comunitat esportiva local com a la ciutadania palamosina en general.

A partir d’avui comença la fase en què qualsevol ciutadà o ciutadana del municipi, entitat o club local, pot proposar les persones que consideri, sempre que siguin esportistes federats i no professionals.

La presentació de nominacions restarà oberta fins a final d’aquest mes i es podrà fer omplint un qüestionari que es pot trobar a la plataforma Decidim (palamos-decidim.ddgi.cat), o bé presentant al registre municipal la butlleta amb la proposta de candidats.

En la tria de persones proposades als premis com a Millor Esportista Palamosí del 2022, cal tenir en compte, no solament les seves marques i resultats esportius, sinó també per les seves qualitats humanes, socials i solidàries, que sumin per a l’assoliment d’aquest reconeixement que fa cada any el municipi.

D’aquesta manera caldrà destacar els títols oficials de la federació corresponent, marques personals i rècords de les proves en les quals competeix. També l’esforç emprat per aconseguir èxits (compaginar estudis i entrenaments, viatges…) així com la trajectòria esportiva singular, experiències esportives o fets personals extraordinaris més enllà de les competicions.

En aquesta primera fase qualsevol persona o club podrà proposar els candidats que consideri que compleixen aquestes condicions. Posteriorment, el mes de març s’iniciarà una segona fase en la qual un jurat valorarà les diferents propostes presentades, decidint quines seran les 10 finalistes (5 esportistes masculins i 5 esportistes femenines).

Durant la fase final, que tindrà lloc el mes d’abril, totes les persones empadronades a Palamós majors de 14 anys podran participar en el procés de votacions que es podrà fer per la plataforma Decidim, votant amb un màxim de 3 aspirants femenines i 3 aspirants masculins.

Els noms de les persones guanyadores es faran públics durant la Gala de l’Esport Palamosí que tindrà lloc el mes de juny.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp