S’obre la 2a convocatòria per a poder sol•licitar una de les noves unitats d’horta que Palamós posa a disposició dels ciutadans a Can Pere Tià

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós conjuntament amb l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania inicia avui dijous dia 14 i fins al dissabte 30 d’abril el període de sol•licitud d’una de les 7 unitats d’horta vacants que el municipi posa a disposició dels ciutadans de la vila a la finca municipal de Can Pere Tià, situada a l’accés a la vall de la Bell-lloc.

Aquestes 7 unitats es podran ampliar fins a 11, en el cas que les parcel•les que es reserva l’Ajuntament per a formació quedin lliures. Dues d’elles són utilitzades per la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) i dues es volen destinar a escola d’horticultura ecològica.

Aquesta és la segona convocatòria d’adjudicacions després que l’any 2014 el municipi iniciés aquest projecte d’hortes amb un total de 31 parcel•les a disposició dels palamosins i palamosines.

Les sol•licituds fins al 30 d’abril
Per poder participar en el sorteig cal presentar la sol•licitud al registre municipal (c/ Major, 56) dins el termini previst que finalitzarà el dia 30 d’abril. Els requisits bàsics que es demanen als sol•licitants són: ser major de 16 anys, estar domiciliat a Palamós i figurar al padró municipal amb una antiguitat mínima d’un any ininterromput, així com no disposar ni conrear, ni l’interessat ni un familiar, de cap altre hort o terreny, i no tenir deutes amb la hisenda local. Cal destacar que cada unitat familiar només podrà sol•licitar una sola unitat d’horta.

En el procés d’adjudicació es primarà amb una major puntuació en els criteris de valoració les persones que estiguin en situació d’atur, sense prestació, les famílies nombroses, i les jubilades entre d’altre tal i com s’especifica a les bases de la convocatòria.

Formació per a fomentar l’agricultura ecològica
Per a la utilització de les hortes s’ha establert una taxa de 50 € anuals per adjudicatari i horta, i una fiança única de 50 €.

Cal destacar també que la utilització de les hortes s’haurà de fer sota els criteris d’agricultura ecològica, i que des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós és previst fer formació sobre agricultura ecològica als nous titulars de les llicències d’utilització.

Jornada de portes obertes
Per tal de donar a conèixer de primera mà els nous espais d’horta de la finca municipal de Can Pere Tià, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós organitzarà el proper dimarts 26 d’abril, de 17 a 19 h, una jornada de portes obertes adreçada a totes les persones interessades.

Per asistir-hi cal fer reserva abans a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, carrer de Mn. Jacint Verdaguer, 12; o bé trucant al telèfon 972 27 72 00.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat