S’obre l’exposició fotogràfica “La Costa Brava secreta” inclosa dins les propostes del cicle d’activitats mediambientals d’estiu a Palamós

Aquesta setmana s’ha obert a sala polivalent de l’Espai del Barri (c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12) l’exposició fotogràfica “La Costa Brava secreta” mitjançant la qual el fotògraf barceloní i actualment resident a la Costa Brava Carles Virgili, dóna a conèixer el paisatge del litoral de la costa gironina sud (de Blanes a l’Escala) i des de diferents punts de vista: des de terra, des del mar i des de l’aire.

“LA COSTA BRAVA SECRETA”
L’exposició “La Costa Brava secreta” presenta una trentena de fotografies de racons inhòspits d’aquest litoral, de paisatges gens fàcils de veure per la seva dificultat d’accés, d’imatges d’una costa que pot esdevenir espectacular si se li sumen elements que hi afegeixen força a la fotografia com els que comporta un temporal o la intensitat de la llum.

La trentena de fotos exposades a l’Espai del Barri formen part del total de 330 que s’inclouen en el llibre de Virgili que duu el mateix nom que l’exposició “La Costa Brava secreta”. Per a poder realitzar aquestes instantànies el fotògraf va haver de sobrevolar el sud de la Costa Brava quatre cops en avioneta o ultralleuger, costejar tot el litoral en barca com a mínim en dues ocasions, submergir-se més de mil cops a les aigües i recórrer caminant tot el litoral diverses vegades, a diferents hores i èpoques de l’any, per trobar-hi il•luminacions diferents.

Carles Virgili Ribé (advocat, fotògraf, videògraf i naturalista – Barcelona 1957) ha estat Campió d’Espanya de Fotografia i del Món de Vídeo Submarí, amb més de 125 premis internacionals de fotografia i vídeo. La seva feina s’ha vist reflectida en 8 llibres, i en més de 300 mitjans de comunicació diferents d’arreu del món.

Aquesta mostra fotogràfica es podrà veure gratuïtament fins al 3 d’agost, de dilluns a divendres de 9 a 15 h, a l’Espai del Barri (c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12).

L’exposició “La Costa Brava secreta” forma part de les propostes del cicle d’activitats mediambientals d’estiu a Palamós que organitza l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i mitjançant les quals es proposa per aquest estiu descobrir l’espai natural de Castell-Cap Roig.

Amb aquest objectiu s’han preparat tot un seguit d’activitats que fins al 3 de setembre permetran conèixer de prop, per terra i mar, aquest important espai natural.

EL PROGRAMA D’ACTIVITATS
El programa d’activitats que es va iniciar el passat dijous, seguirà el proper dissabte dia 21, amb una sortida guiada per visitar el litoral del municipi. Les propostes mediambientals relacionades amb l’espai de Castell-Cap Roig tornaran a repetir-se el cap de setmana següent, concretament el dijous 26 i el dissabte 28 de juliol.

L’agost s’encetarà amb una altra proposta aquàtica vinculada directament a l’espai Castell-Cap Roig. Concretament es tracta d’un recorregut per la zona litoral d’aquest àmbit realitzant esnòrquel i coneixent la seva riquesa natural subaquàtica. Aquesta activitat tindrà lloc concretament el divendres 3 d’agost.

Les projeccions programades el mes d’agost s’obriran el dia 9, a les 21 h a La Gorga, amb el documental Yasuni, dos segons de vida. A partir d’aquesta data, 9 d’agost, el cicle “Aquest estiu, descobrim l’espai natural protegit Castell-Cap Roig” tornarà a repetir les activitats realitzades al juliol. Així aquest dia es realitzarà una sortida en caiac per recorre per mar l’espai natural. La sortida amb caiac es tornarà a realitzar el dia 30 d’agost.

Els dissabtes 11 i 25 d’agost tindrà lloc el recorregut a peu pel litoral del municipi, el dia 11 des del passeig del Mar a Castell; i el 25 s’organitzarà la segona part del recorregut a peu pel litoral del municipi. En aquest cas des de Castell i fins a final del terme.

El 3 de setembre es tancarà el programa de projeccions amb el reportatge Jo vaig comprar una selva tropical, mitjançant el qual es dóna a conèixer el cas de Jacob Andrén que als anys 80 va fomentar la iniciativa de recollir fons per a salvar la selva equatoriana.

SORTIDES GUIADES AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA
Per a participar a les sortides guiades i itineraris programats, és imprescindible la inscripció prèvia a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós (c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12) o bé al telèfon 972 27 72 00, e-mail: educacioambiental@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp