S’obren processos participatius per a la consulta prèvia a la redacció de l’ordenança dels habitatges d’ús turístic, i per a l’elecció dels millors esportistes amateurs del municipi 2021

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós juntament amb les àrees municipals de Turisme i d’Esports, han iniciat dos processos participatius que coincideixen en el temps, paral•lelament. Es tracta, per una banda, de la consulta prèvia a la redacció de l’ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic de la Generalitat (HUTG), i per l’altra, de l’elecció dels i les millors esportistes no professionals del municipi de l’any 2021.

Aquestes dues consultes ciutadanes es poden respondre de manera telemàtica mitjançant el portal web: palamos-decidim.ddgi.cat, o bé presentant una instància al registre municipal. En ambdós casos el procés restarà obert fins al dia 10 d’abril.

Habitatges d’ús turístic al municipi
L’augment, any rere any, dels habitatges d’ús turístic (HUT) que implanten la seva activitat al municipi, aporta una nova oferta d’allotjament per satisfer una demanda també creixent de turistes que opten per aquest tipus d’establiment. La introducció dels HUT a Palamós, ha de suposar un bon dimensionament de la capacitat receptora de turistes, així com millorar la varietat de l’oferta local. Per això cal una bona cohesió del teixit empresarial dedicat al turisme, mentre s’incrementa l’activitat econòmica, i també l’ocupació i les inversions en el municipi.

Amb la realització d’aquesta consulta ciutadana l’Ajuntament de Palamós vol, per sobre de tot, tenir la màxima aportació ciutadana que ajudi a confeccionar una ordenança reguladora d’aquests habitatges adequada a un model de municipi turístic basat en la bona convivència de l’activitat econòmica, produïda pels establiments d’oci i turisme, i els interessos de la població resident.

Millor esportista local 2021
Cada any, el mes de juny, es fa la Gala de l’Esport Palamosí on es proclamen els millors esportistes no professionals, masculí i femení, al municipi. També es fan altres reconeixements a persones vinculades a l’esport per la seva trajectòria i també a clubs locals.

Històricament, aquests reconeixements i mencions han estat decidides per un grup de persones vinculades a l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palamós. Enguany però, es vol canviar la forma de decisió, donant veu i implicant tant a la comunitat esportiva local com a la ciutadania palamosina en general.

Amb aquest objectiu es llança aquest procés participatiu on els clubs esportius locals i qualsevol persona que hi pugui estar interessada, proposi noms d’esportistes locals no professionals que, no solament per les seves marques i resultats esportius, sinó també per les seves qualitats humanes, creguin que són mereixedors/es d’aquest reconeixement que fa cada any el municipi.

En una primera fase qualsevol persona o club podrà proposar les persones que consideri que compleixen les condicions, omplint una fitxa per poder explicar els seus mèrits. En la segona fase hi haurà un jurat que valorarà, de manera el màxim objectiva possible, les diferents propostes que es presentin, decidint quines seran les 10 persones finalistes (5 esportistes masculins i 5 esportistes femenines).

Durant la fase final totes les persones empadronades a Palamós majors de 14 anys podran votar les candidatures que creguin convenients. Els noms de les persones guanyadores es faran públics durant la Gala de l’Esport Palamosí que tindrà lloc el juny vinent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat