S’organitza a Palamós un curs gratuït d’iniciació al voluntariat

Dimecres de la setmana vinent s’iniciarà a Palamós el curs d’iniciació al voluntariat, que organitza la Federació Catalana de Voluntariat Social amb el suport de l’Ajuntament de la vila, mitjançant el projecte Palamós Ciutat Educadora, i el Pla de formació del voluntariat de Catalunya. La proposta va adreçada principalment a persones que han iniciat el voluntariat en una entitat o bé que tenen interès d’incorporar-se a una associació com a voluntari.

Aquesta activitat formativa, totalment gratuïta, tindrà lloc els dies 7, 14 i 21 de març, a l’Aula d’Aprenentatge de Palamós, de 16 a 20 h. El curs serà impartit pel psicòleg i responsable de voluntariat de l’AECC-Girona, Josep Soler. Mitjançant aquest curs les persones participants podran conèixer, entre altres, l’acció del voluntariat, el seu paper dins l’entitat, així com les eines i els recursos per a la seva orientació.

Aquesta formació és reconeguda pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya mitjançant l’atorgament d’un títol oficial que es lliurarà a aquells alumnes que puguin acreditar una assistència al curs d’un mínim del 80%.

Les persones interessades a poder participar del curs d’iniciació al voluntariat han de fer la seva inscripció online a l’adreça: https://goo.gl/forms/ZBLADxi6ECDaGaHD2

Voluntariat educatiu
Dins les activitats de voluntariat que es realitzen al municipi cal destacar la iniciativa que l’Ajuntament de Palamós promou durant l’any amb propostes com el del “Voluntariat educatiu”, que té com a objectiu ajudar els escolars de la vila amb risc educatiu assessorant-los en la realització dels deures, creant-los hàbits i pautes d’estudis, fomentant valors de solidaritat i cooperació, per tal que puguin superar la seva escolarització amb èxit.

Enguany son 24 voluntaris que, dos dies a la setmana i durant tot el curs escolar, atenen un total de 80 alumnes, 3 per voluntari.

Aquest projecte compta amb la col•laboració directa de les AMPA de totes les escoles del municipi: Vila-Romà, La Vila, La Salle, Vedruna i l’Institut Palamós, els claustres dels mateixos centres educatius, el Nucli Impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat i l’Ajuntament de Palamós en el marc del Projecte Palamós Ciutat Educadora i amb la participació de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadana.

Les tres edicions realitzades fins ara han superat el centenar d’alumnes participants i la vintena de voluntaris inscrits, amb excel•lents resultats tant en l’àmbit acadèmic com emocional dels alumnes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat