S’organitzen classes de castellà per a persones ucraïneses refugiades a Palamós

Una trentena de persones ucraïneses refugiades a Palamós, participen de les classes de castellà que s’han organitzat al municipi, i que se sumen a totes aquelles iniciatives que s’impulsen amb l’objectiu de donar-los tot el suport, fomentant aquelles eines que han de permetre una còmoda integració d’aquestes persones a la societat local.

La proposta té lloc tots els dilluns i divendres de 10 a 12 h, a la Biblioteca Municipal, on aquestes persones reben classe i activitat de conversa de voluntaris ucraïnesos residents al municipi, que han estat impulsors d’aquesta iniciativa.

La realització de classes de castellà és una de les principals demandes que fan les persones que arriben al municipi fugint de la guerra d’Ucraïna, i que són ateses al Servei municipal de Ciutadania i Immigració.

Actualment, ja hi ha una desena de famílies ucraïneses refugiades a Palamós (37 persones, bàsicament dones, nens i gent gran) que en la seva arribada al municipi han estat allotjades principalment en habitatges de familiars seus o d’amics.

Des del Servei de Ciutadania i Immigració es dona acompanyament i assessorament a tots els refugiats arribats, i també als ciutadans de Palamós d’origen ucraïnès que estan ajudant a familiars i coneguts a venir cap a Catalunya, amb l’objectiu de poder preveure les necessitats que sorgiran i que caldrà atendre en l’acollida, vehiculant la residència digna d’aquestes persones, i facilitant els tràmits necessaris per a regularitzar la seva situació administrativa o l’escolarització dels infants.

Les persones interessades a oferir recursos habitacionals al municipi o bé els ciutadans de Palamós d’origen ucraïnès que requereixin assessorament, poden adreçar-se al Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós (C/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12, 1r pis) de dilluns a divendres de 9 a 14 h, o bé als telèfons: 972 313 182, 620 183 667 i al correu electrònic: ciutadania@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat