S’organitzen tallers presencials sobre treballs de recerca, adreçats als estudiants de primer i segon de batxillerat de Palamós

El Punt Jove de Palamós i el Centre de Documentació de la Pesca i el Mar (Documare) -depenent de la fundació palamosina Promediterrània-, impulsen conjuntament l’organització de tallers presencials sobre treballs de recerca adreçats als estudiants de primer i segon de batxillerat del municipi.

Amb aquesta iniciativa es vol posar a disposició dels joves estudiants palamosins, eines, recursos, exemples i solucions amb l’objectiu de facilitar el procés de recerca, millorar la qualitat dels treballs i ajudar a optimitzar totes les etapes del procés de l’estudi.

La proposta es divideix en dos períodes. El primer serà a càrrec dels tècnics del Documare, que durant els mesos d’abril i maig, treballaran aspectes teòrics i conceptuals relacionats amb la planificació i disseny de la recerca, com ara l’establiment d’hipòtesis i la definició d’objectius. També es tractaran aspectes bàsics del treball, l’estructura i el relat, el context teòric, l’obtenció i anàlisi de dades o la concepció de la introducció i les conclusions.

Posteriorment, a partir del mes de setembre, els responsables del Punt Jove de Palamós realitzaran el segon període, ajudant els alumnes en aspectes formals de redacció i maquetació, així com en la preparació per a la defensa pública davant del tribunal, que inclourà l’exposició oral. També seran sessions dedicades a resoldre dubtes i qüestions pràctiques referents a l’elaboració de la memòria de recerca.

Les sessions s’estructuraran temàticament i es desenvoluparan de manera dinàmica i participativa, fomentant la interacció entre tots els assistents. A partir dels casos pràctics dels alumnes, els tècnics resoldran les qüestions que es plantegin per facilitar el progrés de manera eficaç.

Aquests tallers començaran a partir del pròxim dia 5 d’abril, són totalment gratuïts i la inscripció es pot fer online, a través de la pàgina web: documare.org. Les places dels tallers estan limitades a quinze persones per sessió.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp