Té lloc la cloenda de la darrera edició a Palamós del projecte Rossinyol

El Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós va realitzar divendres passat 21 de maig, la cloenda de l’edició d’enguany del projecte Rossinyol “Mentoria per a una societat inclusiva”, que es va iniciar el desembre passat, i en aquesta ocasió amb grups reduïts i per centres participants, seguint els protocols establerts per a la prevenció de contagis de la Covid.

L’acte de tancament va comptar amb la participació dels set joves mentorats, i estudiants d’ESO al municipi, alguns alumnes de l’Aula d’Acollida i altres del Servei d’Intervenció Educativa (SIE) de Càritas, que han participat enguany en aquest projecte i que són procedents de Cuba, Uruguai, Marroc, República Dominicana, Romania, Algèria i Filipines. També es va comptar amb els estudiants de la UdG que han fet la funció de mentors, així com representants d’aquesta universitat, de les escoles del municipi, de Càritas a Palamós, juntament amb la regidora i el personal tècnic de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania.

El projecte Rossinyol esdevé una activitat d’extensió universitària mitjançant la qual s’ha creat una xarxa de dinàmiques entre estudiants de la UdG (mentors) i alumnes dels centres (mentorats), amb l’objectiu de potenciar la inclusió social, la ciutadania activa i el desenvolupament personal dels alumnes que participen en el projecte, i mitjançant la realització d’activitats que facilitin el coneixement de l’entorn, del municipi on viuen, així com de l’ús social de la llengua catalana.

Durant el curs 2020-2021 els set alumnes que hi han participat han fet activitats lúdiques-culturals programades pels voluntaris universitaris que els han acompanyat en totes elles. Les activitats programades es realitzen fora d’horari escolar (tardes i caps de setmana) amb un mínim de tres hores setmanals (també de manera telemàtica quan el confinament ho ha requerit).

El projecte Rossinyol “Mentoria per a una societat inclusiva” es porta a terme en diversos municipis de les comarques gironines. En el cas de Palamós l’activitat és coordinada des del Servei de Ciutadania i Immigració, depenent de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, en col•laboració amb l’Institut Escola Vila-romà i en conveni amb la Universitat de Girona; i la Fundació Girona, Universitat i Futur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat