Té lloc la presentació de l’Associació Sociocultural Africana de Palamós

El passat dijous 7 de març, la sala polivalent de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” va acollir la presentació oficial de l’Associació Sociocultural Africana de Palamós.

Aquesta nova entitat local està formada per una trentena de socis, procedents bàsicament de països com Mali, Senegal, Gàmbia, Burkina Faso o Guinea Conakry. El nou col•lectiu, obert a la participació de tothom, té l’objectiu d’integrar-se plenament a la vida associativa del municipi. Per poder planificar propostes i activitats els seus integrants preveuen reunir-se habitualment el darrer diumenge de cada mes a l’Espai del Barri,

L’acte del passat dijous a les 19.30 h es va iniciar amb una salutació de la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Yolanda Aguilar i, posteriorment va seguir amb la intervenció del president de la nova entitat, Kelly Diallo, acompanyat d’altres membres de la junta de l’Associació Sociocultural Africana de Palamós.

L’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés, va tancar la presentació de la nova entitat local en un acte que també va incloure el passi d’un vídeo de les activitats associatives de l’entitat i amb un refrigeri elaborat amb productes i receptes culinàries africanes.

Abans de constituir-se com entitat, el col•lectiu africà a Palamós ja va participar molt activament a l’activitat Cuines del Món que té lloc a la vila, mostrant la rica gastronomia del seu continent. En l’actualitat aquesta associació ja treballa per a poder participar a la Fira de Sant Jordi que tindrà lloc el dia 23 d’abril a Palamós, mostrant el seu interès en la preparació d’una castanyada, entre altres.

Actualment Palamós té ciutadans provinents de diversos països africans, destacant els de Mali amb 39 persones, Senegal amb 21, Guinea 6, Gàmbia 5, i en menor nombre, Nigèria 4, Camerun 1, Burkina Faso 1 o Ghana 1.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat