Té lloc la presentació del llibre dedicat a l’artista i activista social palamosina, Carme Maristany, “Vita”

Dissabte passat 18 de desembre, l’espai patrimonial i artístic municipal de la capella del Carme, va acollir l’acte de presentació del llibre dedicat a l’artista i activista social palamosina, Carme Maristany, “Vita”.

L’acte va comptar amb la presència de la família Mir-Maristany, que en el seu nom va prendre la paraula, Francesc Mir; del president de la fundació Vilagran-Maristany (Vimar), Claudi Mató; de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, així com del pintor palamosí, Pere Coll, que va ser l’encarregat de presentar aquest treball fent repàs de les vivències compartides amb la protagonista del llibre.

Aquest llibre té prop de 200 pàgines on es recull breument la biografia de Maristany i es mostra un ampli ventall de quadres de la seva producció pictòrica, amb fotografies de moltes d’aquestes obres.

La realització d’aquest treball ha estat iniciativa de la família Mir-Maristany que ha cedit els beneficis que pugui reportar la venda del llibre a la fundació Vimar. L’Ajuntament de Palamós i l’entitat Front al Mar han finançat la seva edició que ha estat d’un total de 100 exemplars.

Activista artística, pedagògica i social
L’activista artística, pedagògica i social Carme Maristany i Montal “Vita”, va néixer a Mataró el 10 d’agost de 1912, i no és fins al 1966 que arriba i s’estableix definitivament a Palamós.

El seu dinamisme la porta a ser sòcia fundadora del Cercle Artístic de Palamós i, posteriorment també, a fundar la Fira Nadalenca de Palamós que, des de 1977, destina els seus beneficis a les persones amb capacitats diverses del Baix Empordà.

Pel seu treball social i cultural l’any 1991 l’Ajuntament de Palamós li atorga l’Escut d’Argent de la Vila; i el 1999, amb el suport de diverses entitats locals i comarcals, rep la Medalla d’Or de la Vila.

Cal destacar també que per aquests vincles amb el municipi, el 2007 l’Ajuntament de Palamós atorga el nom de Carme Maristany i Montal “Vita” a la plaça situada entre l’avinguda del Mediterrani i la urbanització Roca Brava, molt pròxima a la que va ser la seva residència a Palamós. Carme Maristany “Vita” va morir, el dia 9 març de 2013, a l’edat de 100 anys.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp