Tot a punt per a la celebració de la Festa Major de Sant Joan

Des del divendres vinent dia 5 i fins al diumenge 7 d’agost, el nucli de Sant Joan, a Palamós, celebrarà seva la tradicional Festa Major. L’Associació de Veïns de Sant Joan organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, un programa d’activitats que un any més ompliran de festa Sant Joan durant aquests dies.

“El fons documental de Mossèn Gumersind i la seva figura”
El programa s’iniciarà aquest divendres 5 d’agost, a l’església de Santa Eugènia de Vila-romà, amb la xerrada “El fons documental de Mossèn Gumersind Vilagran i la seva figura”, que realitzarà Maria Perpinyà Vilagran, neboda del recordat rector de la parròquia de Sant Joan, mort l’any 2004 a l’edat de 90 anys. Aquesta conferència, amb accés gratuït, és organitzada per l’Àrea d’Arxiu de l’Ajuntament de Palamós (Servei d’Arxiu Municipal) i s’iniciarà a les 20:30 h.

Visita guiada, i sopar popular amb música i sortejos
La Festa Major a Sant Joan tindrà, el dissabte 6 d’agost, la seva jornada central, que s’obrirà a les 18 h amb la realització d’una ruta guiada pel nucli antic, mitjançant la qual poder descobrir el passat dels diversos espais i edificis que el conformen.

Aquesta activitat, gratuïta, és organitzada per l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós, té places limitades i cal fer reserva prèvia al web: tickets.museudelapesca.org

Posteriorment a les 21 h, s’iniciarà una de les activitats més tradicionals del programa de Festa Major de Sant Joan, amb la realització d’una nova edició del Sopar Popular que tindrà lloc a la plaça de Mn. Gumersind.

Per a poder participar d’aquest acte, cal que les persones interessades portin el sopar, la beguda, els plats i coberts de casa, mentre que l’organització hi posarà les taules i establirà un servei de lloguer de cadires.

Un cop finalitzat el sopar, s’iniciarà el concert de Festa Major a càrrec del cantautor Miquel del Roig i de l’orquestra Gerunda. Durant la mitja part del concert es durà a terme el sorteig de quadres i de productes de proximitat, les butlletes del qual es vendran durant el sopar.

Trobada de Vehicles Clàssics
El diumenge dia 7 d’agost, el programa de la festa inclourà la 5a edició de la participada Trobada de Vehicles Clàssics. De les 10 i fins a les 12 h del matí a la plaça de Mn. Gumersind Vilagran s’omplirà de cotxes i motos d’altres èpoques, que es mostraran a tot el públic interessat.

Aquesta és una proposta totalment consolidada a la Festa Major de Sant Joan, que cada any compta amb més participants arribats d’arreu de les comarques gironines. Encara es poden fer inscripcions per a poder participar-hi: classicssantjoan@gmail.com, 647999592). La Trobada de Vehicles Clàssics inclourà una “Fun Zone” amb articles de marxandatge, Scalextric i vehicles de radiocontrol.

Durant el matí també tindrà lloc, a partir de les 10:30 h, la tradicional missa de Festa Major i repic de campanes; i enguany, a les 12 h, tindrà lloc un concert de migdia, amb la participació de la formació Salitge, maridat amb una copa de vi. Aquest acte es durà a terme als jardins de l’hotel Sant Joan i és organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

Espectacle de màgia i sardanes
Posteriorment diumenge a la tarda, a partir de les 18:30 h, a la plaça de Mn. Gumersind, es realitzarà l’espectacle de màgia “Hocus pocus”, pensat per al gaudi de tota la família, a càrrec del mag Eduard Juanola.

La Festa Major de Sant Joan es tancarà aquest dia a partir de les 20 h amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Foment del Montgrí, que en aquest cas tindrà lloc a la plaça Major de Sant Joan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat