Tot a punt per a la desena edició del Palamós Terra de Mar, el festival mariner de la Costa Brava

Durant el cap de setmana del 14 i 15 de maig, el port de Palamós serà l’escenari de la desena edició del festival mariner de la Costa Brava. Amb el nom de Palamós, Terra de Mar, el port de la vila acull un any més tot un seguit d’activitats relacionades directament amb l’àmbit marítim que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

“Vine a navegar al Palamós Terra de Mar”
El festival dedicarà aquesta edició a la navegació, possibilitant a tot el públic visitant poder fer batejos de mar i recorreguts marítims amb embarcacions clàssiques. Entre els vaixells participants d’aquestes navegacions es destaca el vaixell centenari de vela llatina El Rafael, un dels grans llaguts de la mediterrània dedicat des de fa vint anys a les excursions a vela pel litoral i amb base al port de Palamós.

També ho faran les goletes palamosines Pepa Bandera de 24 metres d’eslora i dos pals, i la Jolie Biche, construïda l’any 1956 i actualment aparellada amb vela cangrea; així com el Corsari Negre, aquesta darrera de 23 metres d’eslora i dos pals i amb base al port de l’Estartit.

Totes aquestes embarcacions permetran la realització de navegacions, de trenta minuts i amb una capacitat de prop de 130 persones en total a cada sortida, mitjançant les quals s’oferirà la possibilitat al públic participant de conèixer l’experiència de la navegació amb diverses tipologies de vaixell.

En aquests batejos de mar també cal afegir-hi i principalment per als més menuts, la navegació amb embarcacions de vela lleugera mitjançant els vaixells “Raquero” del Club de Vela Palamós, o bé la possibilitat de provar les sensacions de navegar amb la força dels rems amb els caiacs de l’empresa Kayaking Costa Brava.

Visites als vaixells atracats al port
El Palamós Terra de Mar també oferirà la possibilitat de visitar els vaixells participants atracats al port, entre els quals es destaquen el remolcador Punta Mayor, de 60 metres d’eslora, propietat de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat.

També la flota d’embarcacions de pesca del port palamosí que participen en l’activitat turística de la Pescaturisme. A bord d’aquestes barques es podran escoltar les explicacions dels seus patrons i conèixer el vaixell per dins.

A banda el port també comptarà amb la presència del vaixell Ciutat Badalona. El públic del Palamós Terra de Mar podrà pujar a bord i conèixer de primera mà aquest veler, aparellat de quetx, de 24 metres d’eslora i dos pals construït l’any 1929 amb la funció de cabotatge que va realitzar durant molts anys pel Bàltic i també per les Antilles.

O bé el bergantí Sirius Dog Star, de dos pals i 31 metres d’eslora, un altre destacat veler que també serà visitable durant tot el cap de setmana del 14 i 15 de maig.

Variada oferta d’activitats
A banda dels vaixells, els visitants del festival tindran l’oportunitat de participar i visitar els tallers mariners, la mostra de productes del mar, assistir a l’exhibició de curses de llanxes d’època, provar els jocs mariners per a la mainada, visitar el Museu de la Pesca, seguir les competicions de vela i les de llagut de rem, tastar la cuina marinera, gaudir de les diverses propostes d’animació infantil i jocs tradicionals, o dels concerts i música, entre altres.

Per tal de poder fer qualsevol d’aquestes activitats l’organització posarà a disposició dels visitants la polsera de col•laborador del Palamós Terra de Mar, que al preu de 2 € donarà la possibilitat, durant tot el cap de setmana, de poder participar en totes les propostes incloses al programa del festival mariner palamosí.

El Terra de Mar comptarà també amb un mercat d’artesans que s’ubicarà al port pesquer de Palamós, i els comerciants de la vila decoraran amb elements mariners les seves botigues distribuïdes per les zones comercials del municipi, sumant-se d’aquesta manera i durant tot el cap de setmana a aquest festival mariner de la Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat