Tot a punt per a la realització de la Marató de Donació de Sang que tindrà lloc demà dissabte a Palamós

Demà dissabte 22 de març, de 10 a 21 h, a la Nau polivalent dels “50 metres”, situada a la plaça del Suro, a Palamós, acull una nova edició de la Marató de Donació de Sang que té lloc a la vila. La campanya, sota el nom de “Palamós té sang”, és organitzada pel Banc de Sang i Teixits, i compta amb la implicació de l’Ajuntament de Palamós i l’Associació de Donants de Sang Girona mitjançant la seva delegació a la vila.

El municipi espera assolir un nou rècord de donants, superant les 306 donacions de l’edició de la Marató de 2007. Enguany l’objectiu és superar aquesta xifra arribant als 400 donants i per això es fa una crida a la participació activa de tota la ciutadania. Per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú. En cas de ser dona, no estar embarassada.

La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada.

Programa d’activitats
9.30 h- Demostració i exposició de diverses estacions de ràdio a càrrec de l’Associació de Radioaficionats del Baix Empordà.

9.30 h- Mostra de l’esport de les Bitlles Catalanes, amb la participació del Club de Bitlles Catalanes de Palamós.

10 h- Taller de costura per a nens i nenes a càrrec de la llar d’infants Kumbaià.

10.30 h- Moments d’aigua: tallers participatius per a la mainada, amb l’objectiu de transmetre als infants el valor de l’element aigua. Organitza: Aigües de Palamós.

11 h- Micro Lan. Demostració de jocs informàtics d’última generació i de jocs “vintage”, a càrrec del col•lectiu Palamós Tecnofun.

11 h- Actuació del coro rociero “Azahares”.

11.30 h- Inici de les lectures de contes breus a càrrec de l’entitat Gespa Teatre.

12 h- Punt d’informació de la Fundació Richi, amb projeccions i un taller de maquillatge per a infants.

13 h- Lectures de contes breus a càrrec de l’entitat Gespa Teatre.

14 h- Punt d’informació de la Fundació Richi, amb projeccions i un taller de maquillatge per a infants.

15 h- Micro Lan. Demostració de jocs informàtics d’última generació i de jocs “vintage”, a càrrec del col•lectiu Palamós Tecnofun.

16 h- Lectures de contes breus a càrrec de l’entitat Gespa Teatre.

17.30 h- Ball country a càrrec de l’Associació de la Gent Gran de Palamós.

18 h- Actuació del coro “Añoranzas del Sur” de la Casa Cultural de Andalucia de Palamós.

18.30 h- Lectures de contes breus a càrrec de l’entitat Gespa Teatre.

19 h- Actuació de la coral El Progrés.

20 h- Lectures de contes breus a càrrec de l’entitat Gespa Teatre.

Etiqueta #MSangPalamós
Aquest any a través de l’etiqueta #MSangPalamós es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat del Baix Empordà present a Twitter i Facebook.

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp