Tot a punt per a l’inici de la 7a edició del Festival de Cobla de Catalunya, Amb So de Cobla

El festival de Cobla de Catalunya, Amb So de Cobla, que té lloc a Palamós, ja ho té tot preparat per a l’inici de la seva 7a edició, que enguany es durà a terme de l’1 al 5 d’agost.

Aquest és un projecte musical inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.

El cartell d’artistes es presenta enguany amb unes novetats i unes propostes pensades per a seduir a tots els públics i incorporar-los a la sonoritat de la cobla.

Programació
L’espectacle inaugural tindrà lloc el dimarts vinent, 1 d’agost, a les 22 h a la plaça de Josep Sarquella, i anirà a càrrec de la Companyia Elèctrica Dharma que enguany està d’aniversari.

Paral·lelament al seu concert de “50 Anys”, la Dharma dona l’oportunitat en el seu concert a Palamós, de viure de nou un format pensat especialment per acompanyar la seva música amb l’element grupal més característic i popular de la cultura catalana, la cobla, i en aquesta ocasió molt ben acompanyats per la Cobla la Principal del Llobregat.

El dimecres 2 d’agost a les 22 h el pati de l’Escola la Vila (c/ Foment) acollirà el Concert de Sardanes de la Costa Brava, Memorial Ricard Viladesau. Enguany es portarà a terme la vint-i-tresena edició d’aquest concert de referència a Catalunya de música de cobla. Un any més, comptarà amb la participació de les dues cobles capdavanteres del nostre país, Montgrins i La Principal de la Bisbal. Aquest concert és organitzat l’Agrupació Sardanista Costa Brava en conveni amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós. Per a poder accedir a aquest concert cal adquirir les entrades al web: www.lagorga.cat. El preu és de 15 € per a les generals i de i 5 € per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

A partir de dijous 3 d’agost el festival programarà dos concerts cada dia. A les 19 h a la plaça Catalunya, es podrà veure Bufaterrània, Tubs & Cobla, un espectacle musical familiar, divertit i sorprenent que fusiona el món de la música per a cobla amb un gran ventall d’instruments, apropant el món de la cobla a tots els públics.

Més tard, a les 22 h, l’activitat musical es traslladarà a la plaça de Josep Sarquella amb Trencandis, amb la Cobla Flama de Farners i Neus Mar. La unió del talent vocal de la palafrugellenca Neus Mar amb l’afany innovador de la Cobla La Flama de Farners ha cristal·litzat en un nou espectacle que convida a tastar les sonoritats més característiques dels diferents indrets dels Països Catalans.

Jordi Molina quintet, donarà la benvinguda a l’activitat musical del festival que tindrà lloc el divendres 4 d’agost. A les 19 h a la plaça de Catalunya. Aquest tenorista i compositor català, després de més de tres dècades d’exitosa trajectòria professional, presenta en format quintet un repertori basat en els temes dels seus darrers discs, juntament amb arranjaments de cançons tradicionals.

El mateix divendres a les 22 h, però a la plaça de Josep Sarquella, el públic del festival podrà gaudir de l’espectacle Piano & Cobla, una producció del Festival Amb So de Cobla a on es vol experimentar la sonoritat de la cobla amb la del piano de la mà de dos artistes de referència d’aquest instrument a Catalunya. Els pianistes solistes són Albert Guinovart i Montserrat Cases, acompanyats de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Finalment, dissabte 5 d’agost a les 19 hores es programarà l’espectacle Akoblats. Es tracta de la proposta de joves músics empordanesos que han format un nou grup que fusiona els instruments de la cobla com la tenora, el tible o la trompeta, amb el baix, el saxo o la bateria i amb ritmes com el rock, la rumba o el reggae.

L’espectacle que tancarà la setena edició del Festival es programarà per dissabte 5 d’agost a les 22 h, també a la plaça de Josep Sarquella. Es tracta de JazzWoman Amb So de Cobla, amb l’artista Carme Aguado, acompanyada dels músics: Jordi Casas, tible, Gerard Montsech, tenora, Alba Careta, trompeta i Alba Pujals, trombó.

Aquesta artista valenciana és tot un referent musical, i recentment ha guanyat el premi Enderrock a millor disc de Música Urbana. Ha col·laborat amb diversos artistes, i ha publicat dos discs, el darrer, Atlantis, al 2022. A l’espectacle JazzWoman es barreja diverses sonoritats amb una proposta explosiva que busca incorporar nous públics.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat