Tot a punt per a l’inici d’una nova edició de les Jornades d’Educació i Família

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós ha presentat el programa de les Jornades d’Educació i Família 2024, que enguany arriben a la seva 21a edició i que tindran lloc durant els tres primers dijous d’aquest mes de març, concretament els dies 7, 14 i 21.

Aquesta activitat té com a principal objectiu informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l’educació d’infants i joves, adreçant els seus continguts, principalment, als pares i mares, educadors, i a les persones interessades en l’educació dels joves.

El programa de les Jornades de 2024

El cartell de conferenciants previstos enguany s’encetarà amb la participació de la sexòloga i llicenciada en Dret i en Medicina, Raquel Tulleuda, que el dijous 7 de març obrirà l’edició 2024 d’aquestes jornades, amb la conferència titulada “Educació sexoafectiva al segle XXI”.

Aquesta xerrada aprofundirà en els estigmes, prejudicis i models als quals estan sotmesos actualment els joves, condicionant de manera vitalícia la seva concepció de la sexualitat i les relacions interpersonals que estableixin. Enfocar la sexualitat com a un dels pilars fonamentals de la personalitat ajudant així als joves a satisfer necessitats humanes bàsiques com el desig de contacte, la intimitat, l’autoconeixement, l’expressió emocional, el plaer, la tendresa i l’amor, seran referents en l’exposició de Raquel Tulleuda.

El programa seguirà, dijous dia 14, amb la participació del doctor en psicologia clínica i especialista en prevenció del suïcidi en la infància i adolescència, Francisco Villar, que durà a terme la conferència “Pantalles i vida, com es relacionen a la infància i a l’adolescència”.

El Dr. Villar aprofundirà en l’associació de les pantalles amb la vida dels infants i adolescents, els seus aprenentatges i el seu desenvolupament. Ho vincularà amb les relacions familiars i socials, i reflexionarà sobre les pantalles i dos dels problemes actuals, la violència i la necessitat del benestar dels fills. La conferència també aportarà una visió social sobre les indústries tecnològiques i farà un seguit de recomanacions als pares/mares i docents.

Finalment, les Jornades d’Educació i Família 2024 es tancaran el dia 21 de març, amb la conferència del doctor en Biologia, especialista en la genètica del desenvolupament i la neurociència i la seva relació amb els processos d’aprenentatge, David Bueno.

Aquest assessor en temes de neuroeducació de la UNESCO, pronunciarà la conferència Mentalitat de creixement” mitjançant la qual exposarà la importància dels aprenentatges a la infantesa i a l’adolescència, parlant de com repercuteixen en etapes posteriors de la vida. L’ambient familiar, educatiu i social de la infantesa i l’adolescència és extraordinàriament important, com una etapa essencial en el modelatge i construcció d’una bona part del cervell.

Entrades al web de La Gorga

Totes les conferències programades dins aquesta edició de les Jornades d’Educació i Família 2024 tindran lloc al Teatre La Gorga (c/ de les Notaries) a partir de les 20 h, i tenen l’entrada gratuïta, però cal fer la reserva prèvia al web: www.lagorga.cat.

Les Jornades d’Educació i Família són organitzades per l’Àrea municipal de Joventut, s’inclou dins el projecte de Ciutat Educadora que l’Ajuntament de Palamós fomenta al municipi, i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Dipsalut i el Grup Aceda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Joventut

10/04/2024

Relacionades per entitat