Tot a punt per donar el tret de sortida a la tercera edició del Palamós Outdoor Sports Festival, que tindrà lloc aquest proper cap de setmana

Palamós encetarà dissabte vinent, la tercera edició del festival esportiu a l’aire lliure, “Palamós Outdoor Sports Festival”, que tindrà lloc durant tot aquest proper cap de setmana, 4 i 5 de novembre, i que s’inclou en l’oferta de turisme actiu local que fomenta el Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava.

L’objectiu d’aquesta proposta és oferir als palamosins i palamosines l’oportunitat de provar i gaudir de diferents esports a l’aire lliure estant en contacte amb els espais naturals de Palamós.

Aquestes jornades són organitzades per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palamós amb la col·laboració d’entitats sense ànim de lucre, locals i provincials, com és el cas del Club Natació Palamós, l’Associació de Dones de Palamós i Sant Joan, així com la Fundació Oncolliga Girona, les quals uneixen esforços amb l’administració local, oferint activitats per a tots els públics, i impulsant l’esport com un hàbit de vida entre la població.

Tres competicions de gran afluència de participants

El punt neuràlgic del festival s’ubicarà, un any més, a la zona de l’Estenedor de xarxes del port, on es realitzaran les sortides i arribades de les principals proves esportives, i que tindran com a eixos vertebradors, l’Oncogravel, la Travessa de natació Les Formigues Swim i la Cursa de la Dona.

La cursa per equips Oncogravel destinarà la recaptació que s’aconsegueixi a les persones malaltes de càncer. Aquesta prova ciclista s’iniciarà el dissabte dia 4, a les 8:00 h, i comptarà amb dos recorreguts, un de llarg de 225 quilòmetres, i un de curt amb una distància de 120 quilòmetres.

Diumenge dia 5, serà el torn per les altres dues proves, concretament la Cursa de la Dona, que s’iniciarà a les 9:30 h, amb un recorregut fàcil i assequible, d’uns 10 quilòmetres, que transcorreran per diversos indrets i espais naturals del municipi. La recaptació que s’aconsegueixi es destinarà, en aquest cas, a les persones afectades de Fibromiàlgia. Amb la inscripció a la Cursa de la Dona s’inclou la samarreta de regal.

La travessa de natació Les Formigues Swim, també s’iniciarà a les 9:30 h, però en aquest cas des de les illes Formigues, d’on sortiran els dos itineraris previstos, de 4.000 metres i de 2.700 metres, respectivament, amb arribada a la platja de La Fosca. A hores d’ara, les places previstes per aquesta activitat esportiva ja s’han exhaurit.

A banda d’aquestes activitats el “Palamós Outdoor Sports Festival” inclou la possibilitat de poder practicar altres disciplines esportives com: l’escalada, el bateig de caiac, l’hípica, la marxa nòrdica, el zumba, el body combat, o la cursa d’orientació, mitjançant els quals poder gaudir de l’esport en contacte amb els espais naturals de Palamós. Les inscripcions per a poder participar de qualsevol d’aquestes activitats esportives, cal fer-les al web: palamossportsfestival.cat.

Activitats culturals, gastronòmiques, infantils i musicals

El punt neuràlgic del festival serà l’Estenedor de xarxes del port on s’ubicaran diversos estands on les entitats i empreses esportives participants oferiran informació de les seves activitats, i posaran a la venda material esportiu divers.

L’estand de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palamós oferirà informació de la programació del festival així com de la plataforma esportiva, Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava, mitjançant la qual el qual s’ofereixen durant l’any, diversos recorreguts tot terreny amb diferents nivells de dificultat, perquè tothom qui vulgui, tant els que s’inicien en l’esport com els que ja tenen experiència, puguin descobrir caminant, corrent, pedalant o nedant, el paisatge de Palamós i el seu entorn.

Aquesta zona de fira comptarà amb un escenari on, tant el dissabte com el diumenge, es duran a terme concerts musicals. Concretament, el dissabte dia 4 de novembre a les 13 h, la programació s’obrirà amb el músic Pau Morales, amb un concert adreçat principalment al públic infantil, els quals també podran gaudir durant tot el cap de setmana de tallers i atraccions.

Dissabte la programació musical seguirà a les 20 h, amb la formació local Dex’s Band. Diumenge 5 de novembre, a les 13 h, es tancaran les actuacions musicals amb la participació del Dj Robert de Palma, que oferirà una amplia selecció musical

Dins les propostes lúdiques i culturals també es destaca l’oferta per a poder visitar el Museu de la Pesca, el claustre del Mas del Vent, o a l’exposició d’art de la Capella del Carme. Durant tot el cap de setmana també hi haurà una àmplia oferta de propostes gastronòmiques amb les foodtrucks instal·lades al mateix Estenedor de xarxes del port.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Esports

12/07/2024

Relacionades per entitat