Tot preparat per a la 32a edició de la reconeguda Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós

El dimecres 14 d’agost, a les 22.30 h, el recinte de l’Arbreda de Palamós acollirà un any més, la tradicional i popular Mostra de l’Havanera Catalana, que enguany arriba a la seva 32a edició. Aquest reconegut concert d’havaneres és organitzat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava que amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós.

Enguany quatre grups i el cantant Toni Subirana
Per aquesta nova edició, la Mostra de l’Havanera Catalana comptarà amb la participació de quatre grups d’havaneres de la categoria de Norai, Port-Bo, Bargantí i Peix Fregit, els quals interpretaran bona part de les millors peces del seu repertori. El programa del concert també inclourà la participació especial d’un cantant, i que enguany serà Toni Subirana.

Aquest músic català (Barcelona, 1965) va pujar per primera vegada a un escenari als onze anys i amb catorze ja va començar a compondre cançons, algunes sobre poemes d’autors com Segarra, Neruda, Machado o Maragall. L’any 1987 va veure la llum el seu primer L.P., “Toni Subirana”, integrat per deu cançons signades, i el 1991 va editar el segon, “Totes les altres i tu”, que incloïa altres deu temes de la seva autoria.

En 1994 va reprendre l’obra de Segarra i va compondre setze cançons que van quedar plasmades en un CD. Aquest disc va ser el protagonista d’una gira que va portar Subirana a actuar en més de cent poblacions de Catalunya i de les Illes Balears.

Actualment Toni Subirana prossegueix les seves actuacions cara al públic presentant el seu darrer treball titulat “Afectes especials”, i ja prepara pel proper mes de desembre l’estrena del seu nou CD “Cançons d’Advent i de Nadal”, un recital de cançons nadalenques de grans autors catalans.

Venda de les entrades
Les entrades per a poder assistir a la nova edició de la Mostra de l’Havanera Catalana, es poden adquirir anticipadament a l’Oficina Municipal de Turisme del passeig del Mar (al costat del brollador) tel: 972-600 550. El preu és de 12 € per a les localitats numerades i de 10 € per a les de general.

L’organització del concert també posarà a la venda entrades el mateix dimecres dia 14 d’agost a partir de les 19 h, a la taquilla que hi haurà situada al recinte de l’Arbreda de Palamós.

L’Arbreda, el palau de l’havanera en català
La palamosina Mostra de l’Havanera es converteix cada any amb un concert d’havanera amb caràcter exclusiu, on la característica més destacada és que les cançons són interpretades únicament en llengua catalana.

Per a tots els grups participants, és –així ho han manifestat sovint- un prestigi poder prendre part a la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós, un reconegut concert d’havanera en el qual la nota predominant és el silenci absolut i on les cançons se succeeixen una rere l’altre.

Les condicions d’acústica de l’Arbreda i el silenci que si respira durant les actuacions dels grups d’havanera participants, converteixen la Mostra de l’Havanera en un veritable concert d’aquest estil musical. Aquestes condicions de silenci, han portat als mateixos grups participants al llarg d’aquests anys a batejar l’Arbreda, com el “palau de l’havanera”.

La història de la Mostra
La Mostra de l’Havanera Catalana, tal com la coneixem avui, va sorgir l’any 1978 dins el marc del reconegut “Festival de la Cançó Marinera” de Palamós, i emmarcada en l’anomenada “Mostra de l’Havanera Antiga”. L’any 1981, naixia definitivament la “Mostra de l’Havanera Catalana”, impulsada entre altres, pel reconegut autor, Josep Lluís Ortega Monasterio.

Fins al dia d’avui han desfilat pel seu escenari els millors grups d’havaneres de Catalunya i les illes Balears, amb intèrprets, autors i compositors de la vàlua dels mestres Dabau, Sirés, o el propi Ortega Monasterio.

Dins la llarga trajectòria de la Mostra de l’Havanera Catalana cal destacar que l’any passat es va produir un relleu en l’organització del concert, fins aquell moment a càrrec de la Comissió de la Mostra de l’Havanera, passant aquesta tasca a l’Agrupació Sardanista Costa Brava, que amb una llarga experiència en l’organització de concerts i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, es responsabilitza de la continuïtat i gestió d’aquest tradicional concert d’havaneres de la Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat