Tot preparat per a la 35a edició de la reconeguda Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós

El pròxim diumenge 14 d’agost, a les 22 h, el recinte de l’Arbreda de Palamós acollirà un any més, la tradicional i popular Mostra de l’Havanera Catalana, que enguany arriba a la seva 35a edició. Aquest reconegut concert d’havaneres és organitzat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

Actuació de quatre grups de destacat prestigi
Per aquesta nova edició, la Mostra de l’Havanera Catalana comptarà amb la participació de quatre grups d’havaneres de la categoria de les formacions: Peix Fregit, Bergantí, Neus Mar i Port-Bo, que per a l’ocasió interpretaran bona part de les millors peces del seu repertori.

Venda de les entrades
Les localitats per a poder assistir a la nova edició de la Mostra de l’Havanera Catalana, es poden adquirir anticipadament a l’Oficina de Turisme ubicada al passeig del Mar (al costat del brollador). El preu és de 15 € per a les localitats numerades i de 13 € per a les de general.

L’organització del concert també posarà a la venda entrades el mateix diumenge 14 d’agost a partir de les 19 h, en aquest cas a la taquilla que hi haurà situada al recinte de l’Arbreda de Palamós.

L’Arbreda, el palau de l’havanera en català
La palamosina Mostra de l’Havanera es converteix cada any amb un concert d’havanera amb caràcter exclusiu, on la característica més destacada és que les cançons són interpretades únicament en llengua catalana.

Per a tots els grups participants, és –així ho han manifestat sovint- un prestigi poder prendre part a la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós, un reconegut concert d’havanera en el qual la nota predominant és el silenci absolut i on les cançons se succeeixen una rere l’altre.

Les condicions d’acústica de l’Arbreda i el silenci que si respira durant les actuacions dels grups d’havanera participants, converteixen la Mostra de l’Havanera en un veritable concert d’aquest estil musical.

Aquestes condicions de silenci, han portat als mateixos grups participants al llarg d’aquests anys a batejar l’Arbreda, com el “palau de l’havanera”.

La història de la Mostra
La Mostra de l’Havanera Catalana, tal com la coneixem avui, va sorgir l’any 1978 dins el marc del reconegut “Festival de la Cançó Marinera” de Palamós, i emmarcada en l’anomenada “Mostra de l’Havanera Antiga”. L’any 1981, naixia definitivament la “Mostra de l’Havanera Catalana”, impulsada entre altres, pel reconegut autor, Josep Lluís Ortega Monasterio.

Fins al dia d’avui han desfilat pel seu escenari els millors grups d’havaneres de Catalunya i les illes Balears, amb intèrprets, autors i compositors de la vàlua dels mestres Dabau, Sirés, o el propi Ortega Monasterio.

Dins la llarga trajectòria de la Mostra de l’Havanera Catalana cal destacar que l’any 2012 es va produir un relleu en l’organització del concert, fins aquell moment a càrrec de la Comissió de la Mostra de l’Havanera, passant aquesta tasca a l’Agrupació Sardanista Costa Brava, que amb una llarga experiència en l’organització de concerts i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, es va responsabilitzar de la continuïtat i gestió d’aquest tradicional concert d’havaneres de la Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp