Tot preparat per a la realització de la novena edició de la Mostra de Cuines del Món

El dijous 4 de maig, el Servei de Ciutadania i Immigració, que depèn de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, iniciarà la novena edició de la Mostra de Cuines del Món, una proposta social que compta amb el suport del departament de Benestar Social i Família de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

Seguint la dinàmica encetada l’any 2011, aquesta activitat té lloc a l’Espai del Peix, l’equipament cultural i gastronòmic palamosí depenent del Museu de la Pesca, ubicat a la mateixa llotja del port pesquer de Palamós.

La novena edició de Cuines del Món té programades un total de quatre sessions que tindran lloc tots els dijous del mes de maig: 4, 11, 18 i 25, de 18 a 19.30 h. Aquests tallers comptaran amb la participació de palamosins i palamosines de procedències diverses que elaboraran les receptes culinàries amb el suport dels cuiners de l’Espai del Peix. Els països representats enguany als tallers Cuines del Món són: Bòsnia (el dia 4 de maig), Cuba (11), Bielorússia (18) i Romania (25).

Els fogons com eina d’interrelació
El projecte està plantejat com un taller de cuina, però amb l’objectiu d’utilitzar els fogons com eina per a fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, enllaçant aspectes culinaris i humans, aprenent com és la vida quotidiana d’aquestes persones i com s’integren a la vida social catalana i, a la vegada, coneixent la seva cultura i gastronomia.

Possibilitat d’assistir-hi com a públic
Els tallers donen la possibilitat al públic interessat a poder assistir, de manera totalment gratuïta, a les diverses sessions programades. En aquest sentit cal realitzar la inscripció prèviament al Museu de la Pesca (moll pesquer, s/n), telèfon 972 600 424, de 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h. (excepte els dilluns).

El Servei de Ciutadania i Immigració
El Servei de Ciutadania i Immigració de Palamós, des d’on s’organitza i coordina el taller –Cuines del Món-, es troba ubicat a l’edifici del Centre Cívic Aula d’Aprenentatge (carrer de la Riera 31).

Aquest servei, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, ofereix informació i orientació als nouvinguts cap a diferents serveis del municipi: padró municipal, sistema sanitari, ensenyament, formació, serveis socials, treball, convivència, associacionisme i participació.

Des d’aquest servei es realitza el seguiment de cada cas i de les seves necessitats i, quan cal, coordinen programes formatius, com és el cas de les sessions de coneixement de la societat catalana o les sessions de coneixement de l’àmbit laboral, i/o la seva derivació a serveis especialitzats.

També s’organitzen activitats que pretenen fomentar la millora de la cohesió social i la convivència, com el projecte Rossinyol, o el suport a diverses associacions locals, entre altres.

L’horari de l’oficina del Servei de Ciutadania i Immigració és de dilluns a divendres amb atenció al matí, de 10 a 14 h. El telèfon de contacte és el 972 31 31 82. ciutadania.immigracio@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp