Traspàs de càrrec a la Sindicatura de Greuges de Palamós

El Ple municipal corresponent al passat mes de març va designar Fina Camós com a síndica municipal de greuges a Palamós, la primera dona a ocupar aquest càrrec al municipi.

Avui dimarts 20 d’abril Camós prendrà possessió d’aquesta nova funció en el decurs de la sessió del Ple municipal, donant relleu a David Sagrera, que d’aquesta manera tanca cinc anys de mandat en aquesta institució local, concretament des de 2016 i fins ara.

Els dos síndics han treballat, durant les darreres setmanes, de manera conjunta per tal de poder realitzar un adequat traspàs del càrrec, aportant a la nova síndica tota la informació de l’activitat i les gestions actuals de la sindicatura local.

La darrera trobada entre els dos síndics s’ha dut a terme aquest matí, però en aquest cas a l’Ajuntament de Palamós, dins les reunions de treball habituals establertes amb l’alcalde de Palamós, Lluís Puig. Precisament l’alcalde, acompanyat de la 1a tinenta d’alcalde Maria Puig, ha reiterat la màxima predisposició i col•laboració de l’administració municipal amb la sindicatura, desitjant un molt bon mandat a la síndica entrant, Fina Camós; i agraint la dedicació i la tasca realitzada durant aquests darrers cinc anys al síndic sortint, David Sagrera.

Aquest agraïment a la feina feta s’ha fet palès també mitjançant una placa que, en nom del municipi, l’alcalde ha lliurat a David Sagrera i on es valora que el treball dut a terme pel síndic sortint, ha estat sempre exercida de manera responsable, independent i rigorosa, en defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans i les ciutadanes de Palamós.

David Sagrera, casat i amb dos fills, va néixer a Barcelona l’any 1956. Des de la seva arribada a Palamós l’any 1983 ha estat sempre una persona molt implicada en l’activitat social i cultural de la vila participant activament en associacions, entitats i projectes locals. El 9 de febrer de 2016 Sagrera va prendre possessió del càrrec com a nou Síndic de Greuges de Palamós, en substitució de Jordi Sistach, que l’any 2004 es va convertir en el primer síndic del municipi.

Fina Camós, primera síndica municipal de greuges a Palamós
La nova síndica municipal de greuges de Palamós, de 65 anys, és llicenciada en farmàcia i des de l’any 1986 ha estat vinculada professionalment a la Fundació Hospital de Palamós-SSIBE, com a cap del Servei Farmàcia fins a 2017, i d’on aquest mes de març deixa d’exercir definitivament la seva activitat professional per jubilació.

Durant els anys que he exercit la professió de farmacèutica hospitalària ha compaginat i complementat aquesta tasca amb l’activitat docent en l’àmbit farmacèutic o en la gestió de serveis en atenció primària, socials i hospitalaris.

Fina Camós és autora de diverses publicacions en revistes de la professió i ha participat com a ponent en congressos i jornades relacionats amb la seva especialitat. També ha organitzat i participat en actes de divulgació sobre l’ús dels medicaments per a la població general.

En l’activitat de voluntariat ha col•laborat en la posada en marxa d’un servei de farmàcia a l’hospital de Sant Joan de Déu de Thiès, al Senegal; o bé ha col•laborat en el programa Vacances en Pau per a infants saharauís. La nova síndica també ha format part del voluntariat educatiu que promou l’Ajuntament de Palamós, acompanyant en l’estudi nens i nenes de les escoles del municipi. També ha participat en el programa Lecxit de la Biblioteca de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp