Un any més la Mostra de l’Havanera Catalana portarà la millor música marinera a Palamós amb les formacions Port Bo, Neus Mar, Peix Fregit i L’Arjau

Aquest pròxim dilluns 14 d’agost, a les 22 h, Palamós torna a presentar, un any més, la tradicional Mostra de l’Havanera Catalana, el millor aparador de la música marinera, que enguany arriba a la seva 42a edició.

La principal novetat d’enguany és el canvi d’ubicació del certament, que passa del tradicional parc de l’Arbreda, actualment en procés d’obres de millora, al pati de l’escola La Vila (c/ Foment, 18-20).

Aquest reconegut concert d’havaneres es converteix cada any amb un esdeveniment musical amb caràcter exclusiu, on l’element més destacat és que totes les cançons del programa són interpretades únicament en llengua catalana.

Quatre grups de destacat prestigi
Per aquesta nova edició, la Mostra de l’Havanera Catalana comptarà amb la participació de quatre grups d’havaneres del prestigi de: Port Bo, Neus Mar, Peix Fregit i L’Arjau, que per a l’ocasió interpretaran bona part de les millors peces dels seus respectius repertoris. Un cop finalitzat el concert se servirà cremat per a tothom.

Per a tots els grups que han passat per la Mostra, és –així ho han manifestat sovint- un prestigi poder prendre part d’aquest reconegut concert d’havanera en el qual la nota predominant és el silenci absolut d’un públic atent a lletres i música. La qualitat de les formacions que hi actuen, i el silenci que si respira durant les actuacions, converteixen la Mostra de l’Havanera en un dels millors aparadors d’aquest estil musical.

Venda de les entrades
Les localitats per a poder assistir a la nova edició de la Mostra de l’Havanera Catalana, es poden adquirir al portal web www.lagorga.cat, o bé el mateix dia del concert a les taquilles habilitades a l’escola La Vila. El preu de l’entrada general és de 15 €, mentre que per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava és de 5 €.

Aquesta activitat és organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

42 anys d’història
La Mostra de l’Havanera Catalana, tal com la coneixem avui, va sorgir l’any 1978 dins el marc del reconegut “Festival de la Cançó Marinera” de Palamós, i emmarcada en l’anomenada “Mostra de l’Havanera Antiga”.

L’any 1981, naixia definitivament la “Mostra de l’Havanera Catalana”, impulsada entre altres, pel reconegut autor, Josep Lluís Ortega Monasterio. Fins al dia d’avui han desfilat pel seu escenari els millors grups d’havaneres de Catalunya i les illes Balears, amb intèrprets, autors i compositors de la vàlua dels mestres Dabau, Sirés, o el mateix Ortega Monasterio.

Dins la llarga trajectòria de la Mostra de l’Havanera Catalana cal destacar que l’any 2012 es va produir un relleu en l’organització del concert, fins aquell moment a càrrec de la Comissió de la Mostra de l’Havanera, passant aquesta tasca a l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

Aquesta entitat local, amb una llarga experiència en l’organització de concerts i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, es va responsabilitzar de la continuïtat i gestió d’aquest tradicional i prestigiós concert d’havaneres de la Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat