Un ciutadà belga inicia una marxa a peu, d’uns 1.200 quilòmetres, amb destí Palamós i amb objectius solidaris

El passat dissabte 10 de febrer, el ciutadà belga Jean-Marie Van Butsele, va iniciar la ruta solidària a peu entre la ciutat de Louvain-La-Nueve (Bèlgica) i Palamós.

En total 1.177 quilòmetres que preveu poder fer en poc més d’un mes, per a poder ser a Palamós el dimecres 13 de març. Aquest esportista de 72 anys, anomenat com “el caminant de gran cor”, ja fa anys que organitza aquest tipus de marxa que engloba l’esport i la solidaritat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és el de poder aconseguir una recaptació d’uns 30.000 euros mitjançant donacions econòmiques que es facin a aquest projecte i que se sumaran a les aportacions que ja es van fer a Bèlgica mitjançant un sopar benèfic organitzat amb motiu de l’inici de la marxa de Van Butsele.

Aquests diners es destinaran a projectes solidaris, principalment per a la investigació de malalties que afecten infants i que impulsa una entitat belga, però també per al desenvolupament d’iniciatives que es gestionin des d’institucions socials i sanitàries com la Fundació Oncollioga Girona o l’Hospital de Palamós.

El recorregut a peu portarà Jean-Marie Van Butsele a travessar França, amb etapes diàries de 30 a 50 quilòmetres, arribant a més d’una trentena de pobles i ciutats que l’acolliran en aquest llarg trajecte.

En el cas dels municipis catalans on farà estada, seran concretament els de Figueres, on es preveu que arribi el dia 11 de març, Bellcaire d’Empordà, el dia 12, i finalment Palamós, on tancarà aquest llarg recorregut el dia 13 de març.

Aquesta nova iniciativa esportiva i solidària se suma a les que ha realitzat darrerament Van Butsele, apassionat per aquest tipus de reptes, fent recorreguts a peu de grans distàncies, com la que el va realitzar l’any passat entre les ciutats de Limoges i Mònaco.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp