Un curs sobre noves tecnologies incentiva el coneixement i contacte entre la gent gran i la gent jove a Palamós

L’Associació de la Gent Gran de Palamós impulsa entre els seus socis, un curs sobre noves tecnologies, mitjançant el qual es fomenta la formació en l’ús de les TIC’s, amb l’objectiu de reduir la bretxa digital d’aquest col·lectiu.

Aquesta iniciativa també permet incentivar el coneixement i contacte entre la gent gran i la gent jove a Palamós, ja que aquesta iniciativa compta amb la participació d’estudiants d’ESO del municipi que actuen com a mentors. Aquest exercici que uneix generacions diferents de la societat palamosina, representa un benefici mutu dels col·lectius que hi participen, fomentant els valors de compartir coneixements, valors i experiències, mitjançant els quals s’uneix persones joves i grans.

Les classes són a càrrec d’una dotzena d’alumnes de quart d’ESO de l’escola Vedruna, que durant el curs realitzen una activitat de voluntariat, i que en aquesta ocasió s’ha vehiculat cap a aquesta col·laboració amb l’Associació de la Gent Gran del municipi.

Aquesta formació és coordinada per la dinamitzadora que l’Ajuntament de Palamós destina al Casal Municipal per a la realització d’activitats. El curs de noves tecnologies es va iniciar el 30 de novembre i s’allargarà fins al 15 de març, amb classes que tenen lloc tots els dimecres a la tarda a la llar de la Gent Gran.

Una quarantena de socis participa d’aquesta formació que permet posar-se al dia en la utilització de mòbils o tauletes, donant la formació necessària perquè la gent gran pugui tenir més fàcil comunicar-se i relacionar-se virtualment.

Per això s’imparteixen coneixements en aplicacions com WhatsApp o en la creació d’un perfil a les xarxes socials, mitjançant els quals els participants en aquest curs puguin estar connectats amb familiars o amics, i fer-los més còmode el seu dia a dia.

Els estudiants d’ESO participants, instrueixen i ajuden la gent gran a posar en pràctica tot allò que van aprenent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp