Un total de 63 establiments ja s’han certificat amb la marca de garantia “Gamba de Palamós”

La Comissió Reguladora de la marca “Gamba de Palamós”, formada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, va lliurar ahir dimecres (28/02/18) les certificacions que acrediten a les empreses receptores d’aquest document com a usuàries de la marca de garantia Gamba de Palamós.

En total aquesta destacada marca de garantia ja compta amb 63 establiments certificats entre barques d’arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila, i també d’altres municipis, entre els quals destaquen establiments del prestigi del restaurant Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar de Llafranc, Can Jubany a Calldetenes, o bé el restaurant Bo.TiC de Corçà.

L’acte d’ahir, que va tenir lloc a l’Espai del Peix, va comptar amb la presència de la major part dels representants de les empreses certificades, així com de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Antoni Albalat; i el regidor de Promoció Econòmica, Emili Colls.

Es destaquen també els 12 nous establiments que es van certificar l’any passat. Aquests són els més nous que s’han sumat al gruix d’empreses que formen actualment la marca de garantia Gamba de Palamós i es divideixen en sis restaurants, quatre distribuïdors i dues peixateries.

Per tal d’aconseguir aquestes certificacions que acredita als seus usuaris, les empreses certificades han passat les corresponents auditories, amb diversos controls i valoracions dels tècnics auditors els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós aquests establiments.

La Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós mitjançant el Comitè de Certificació procedeix a l’avaluació de les sol•licituds de la marca presentades i dels processos d’auditoria que es realitzaran posteriorment ratificant finalment la concessió dels certificats i conseqüentment l’autorització per a la utilització de la marca.

Aquest Comitè de Certificació té com a objectiu prioritari assegurar el bon ús de la marca de garantia Gamba de Palamós i el compliment del seu reglament. El reglament permet certificar l’origen de la gamba, la seva qualitat, la seva promoció, divulgació i prestigi, ja que es tracta d’un producte propi i un actiu diferencial del municipi de Palamós.

5a Fira de la Gamba de Palamós
Palamós està ultimant l’organització de la cinquena edició de la Fira de la Gamba de Palamós que tindrà lloc el proper mes de juny, com és tradicional, a la llotja del port pesquer de la vila.

Aquesta fira monotemàtica que organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi, compta cada any amb la participació de les empreses certificades amb la marca de garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.

La Fira de la Gamba de Palamós té com a objectiu incentivar el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir la gamba i sobretot per fomentar la seva qualitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat