Una àmplia representació de joves palamosins visita la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück

Unes quaranta persones, la majoria joves de 13 a 18 anys, i sota l’organització de l’Associació Palamós Connecta, han realitzat una nova estada a la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück, agermanada amb Palamós des de l’any 1995.

La visita es va dur a terme durant la setmana passada, concretament del 2 al 9 de desembre, aprofitant el pont festiu. Aquesta visita forma part dels desplaçaments habituals que durant l’any fa aquesta entitat palamosina a la ciutat alemanya, i s’emmarca precisament dins la dinàmica del pacte d’agermanament de les dues poblacions, que progressivament han potenciat una relació més directa entre les entitats dels dos municipis, la qual cosa ha permès fer estades, projectes i activitats conjuntes sense la necessitat de l’enllaç institucional.

Coincidint amb aquesta nova activitat de l’agermanament, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palamós, Raimon Trujillo, i el regidor d’Agermanaments, Seguretat i Protecció Civil, Josep Santamaria, també s’han traslladat a Rheda-Wiedenbrück, participant en els actes institucionals que s’han organitzat per part de l’ajuntament de la ciutat alemanya, i amb motiu de l’estada de l’entitat Palamós Connecta.

Durant aquests dies els edils palamosins s’han reunit amb l’alcalde de Rheda, Theo Mettenborg, i amb representants de l’ajuntament d’aquesta ciutat, per continuar  perfilant propostes i projectes vinculats a l’agermanament, visitant també diverses dependències municipals com el parc de bombers o la comissaria de la policia.

Un ampli programa d’activitats

Per aquesta nova visita palamosina a la ciutat alemanya s’han organitzat diverses activitats lúdiques, esportives i culturals adreçades als joves integrants de l’Associació Palamós Connecta, acollits durant aquests dies en famílies de la ciutat agermanada.

Entre altres propostes que s’han dut a terme es destaquen les visites al Museu de la Xocolata de Lippstadt, la jornada al parc aquàtic cobert de Hamm, o la visita al mercat de Nadal de la ciutat de Colònia. L’estada també ha comptat amb el desplaçament a la ciutat d’Oldenzaal (Països Baixos), o bé la visita a la fàbrica de productes d’alimentació ultracongelats ubicada a Paderborn.

L’agermanament

La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives. Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995.

Palamós i  Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, en l’àmbit cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han consolidat l’amistat entre les dues poblacions.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp