Una delegació de setanta persones de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Des del passat dissabte 8 d’octubre i durant tota aquesta setmana, Palamós acull una nova estada d’una delegació de la població agermanada de Rheda-Wiedenbrück.

Aquesta visita forma part dels desplaçaments habituals que durant l’any realitzen a Palamós grups i entitats de la ciutat alemanya i s’emmarca precisament dins la dinàmica del pacte d’agermanament de les dues poblacions, que progressivament han potenciat una relació més directa entre les entitats dels dos municipis, la qual cosa ha permès realitzar estades, projectes i activitats conjuntes sense la necessitat de l’enllaç institucional.

Fomentant l’agermanament
El grup que visita aquests dies Palamós està format per unes setanta persones que aprofiten aquests dies per poder fer diverses activitats esportives i culturals, fomentant els lligams entre les dues poblacions en una estada que és coordinada per l’entitat Palamós Connecta que fomenta els encontres i les activitats entre les dues ciutats agermanades.

El passat dilluns l’Ajuntament de Palamós, amb l’alcalde Lluís Puig al capdavant, va organitzar una recepció de benvinguda a tot el grup de la ciutat alemanya i a les famílies de Palamós que acullen en les seves cases bona part d’aquesta delegació integrada majoritàriament per joves del club de bàsquet de Rheda (DJK-Rheda) amb edats compreses entre 15 i 18 anys, i que durant aquests dies realitzen diversos entrenaments i partits amb els clubs de bàsquet de Palamós.

Precisament aquest intercanvi esportiu que es realitza cada any, des de fa vint-i-nou anys de manera alternativa en les dues poblacions, va ser el punt d’inici dels contactes entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós per tal d’iniciar el projecte d’agermanament que es va signar l’any 1995.

Al grup esportiu també se li sumen els integrants de l’entitat Amics de Palamós creada a Rheda amb motiu de l’agermanament entre les dues poblacions, així com dels responsables de l’espai web que aquesta ciutat alemanya té en funcionament per tal de donar a conèixer totes les activitats que genera l’agermanament durant l’any.

Finalment cal destacar també la presència de membres de la junta del Centre Cultura Espanyol establert a la ciutat de Rheda-Wiedenbrück. L’organització d’aquesta estada és coordinada per l’entitat local Palamós Connecta

El programa previst per aquests dies inclou entre altres activitats esportives, visites a equipaments i espais de Palamós, així com excursions a les ciutats de Barcelona i Girona, o la visita al castell de Gala i Salvador Dalí a Púbol.

L’agermanament
La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives. Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995.

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, en l’àmbit cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han consolidat l’amistat entre les dues poblacions.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat