Una esfera de llum en 3D s’incorpora a la decoració lumínica de Nadal que ja s’ha començat a instal·lar als carrers de Palamós

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat, durant les darreres setmanes i mitjançant els operaris de la Brigada Municipal, el procés d’instal·lació de la il·luminació que per Nadal decorarà els carrers de la població.

Una de les principals novetats que tindrà enguany aquesta decoració, serà la instal·lació d’una gran esfera, una figura en 3D i en forma de bola de Nadal, que s’ubicarà sobre el paviment, concretament a la plaça dels Arbres amb la confluència amb el carrer Major, i que s’il·luminarà completament amb llums LED.

Aquest element de prop de quatre metres, tant d’alçada com de diàmetre, substituirà l’arbre de Nadal que en els darrers anys s’ha ubicat en aquest espai cèntric del municipi. El disseny de l’esfera permetrà l’accés al seu interior, fent la funció de “photocall”, possibilitant que tothom qui vulgui pugui fer-se la seva foto nadalenca.

L’Ajuntament de Palamós també fomentarà un any més la decoració tradicional als carrers, elaborant corones decorades amb cinta i amb la fulla resultant de les podes de les magnòlies. Aquets elements decoratius s’ubicaran als fanals de la confluència dels carrers de Dídac Garrell, Major, Cervantes i la plaça dels Arbres.

Instal·lació de la il·luminació nadalenca potenciant l’estalvi energètic
En els darrers anys Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED, amb l’objectiu de continuar reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic.

Les tasques d’ubicació d’aquesta decoració lluminosa ha començat durant les darreres setmanes pel carrer Major, amb la instal·lació de cortines de llum, que se situen en diversos carrers del barri vell de Palamós i també del nucli antic de Sant Joan.

També s’instal·larà el fil de llum de colors que en els darrers anys decora zones com l’avinguda de la Llibertat i el carrer d’Àngel Guimerà, així com a la plaça de Catalunya.

Com en els darrers anys també es decorarà amb llum tots els giratoris de l’avinguda de Catalunya, així com els situats a la ronda de l’Est. A aquests elements cal afegir les prop de quaranta garlandes amb diversos motius nadalencs que decoren els principals carrers i avingudes de la població, com l’avinguda del president Macià, l’avinguda de Catalunya, Enric Vincke o zona de La Planassa.

Precisament l’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila i en el seu tram comprés entre el passeig del Mar i l’avinguda del president Lluís Companys, manté la seva original il·luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques.

A banda aquest any també s’ubicaran rètols lluminosos, amb la frase “Bones Festes”, a l’entrada al municipi pel carrer del Mar, a la Llar d’Infants, al Pavelló d’Esports, a la Biblioteca Municipal o a la nau polivalent dels “50 metres”.

El cost global de la instal·lació enguany d’aquests llums, el lloguer de garlandes i el manteniment del material en propietat, és d’uns 16.000 euros.

L’original llum dels campanars
Un any més els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós tornen a lluir la seva original il·luminació.

Aquesta decoració es basa en la col·locació a cadascuna de les quatre cares de façana del campanar, del sistema de llum amb mànega (fil lumínic), que seguin els perfils de la construcció, permet visualitzar de nit els dos campanars des de qualsevol punt de la població.

L’Encesa
La decoració amb llum dels carrers de Palamós es posarà en funcionament el divendres 2 de desembre, coincidint amb l’inici del pont festiu de la Constitució i la Puríssima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp