Una quinzena de joves de Palamós es consciencien sobre la importància de vetllar pel medi ambient mitjançant la pràctica del plogging

Aquesta setmana Palamós ha tornat a impulsar una activitat de plogging (activitat física i netejar) al municipi amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la importància de la salut i de la cura del medi ambient.

En aquest cas la iniciativa sorgeix del jovent del municipi, que va planejar la realització d’aquesta proposta i que aquesta setmana s’ha dut a terme sota l’organització de l’Àrea de Joventut i l’Area de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós conjuntament amb les associacions Twinapp i RunWomanRun.

Amb aquest objectiu dilluns passat, 27 de juliol, va tenir lloc una sessió pedagògica adreçada a la quinzena de joves participants i en la qual es va per explicar els objectius del plogging, mitjançant el qual es vol aconseguir promoure els hàbits saludables a la societat, sensibilitzant i conscienciant sobre la importància de la salut i de la cura del medi ambient, contribuint a la millora de l’ecosistema marí i a la neteja dels entorns litorals.

Ahir dijous dia 30, va tenir lloc la sortida de plogging, amb un recorregut que va portar als participants per diversos espais litorals del municipi, amb zones de bosc i platja, combinant l’esport i el contacte amb la natura, a la vegada que es recollia la brossa que anaven trobant al seu pas. Aquesta activitat va permetre recollir en total més de 50 quilos de brossa, bàsicament residus de plàstic.

Palamós implicat en la conscienciació mediambiental
Aquesta proposta de sensibilització mediambiental se suma a la que el setembre passat ja va organitzar, sota el nom de “Mou-te pel mar”, la xarxa social palamosina Twinapp amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós.

En aquest àmbit cal destacar també les accions de conscienciació que s’organitzen des de l’Àrea municipal de Medi Ambient adreçades a la ciutadania i que tenen a veure amb les accions de neteja dels espais naturals i la retirada de residus de l’entorn.

És el cas de les neteges litorals a peu i en caiac que s’organitzen en el marc del Let’s clean up Europe; o bé les activitats de conscienciació que es realitzen en cadascuna de les activitats del patrimoni mediambiental que organitza l’Àrea de Medi Ambient.

Una altra de les accions destacades va ser la de la neteja de l’àmbit litoral de Castell, La Fosca i la platja de Palamós, que els alumnes de l’IES Palamós varen realitzar el mes de març passat dins les activitats pedagògiques del curs 2019.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat