Unes 250 persones han visitat els velers escola de la Marina Italiana que dilluns van iniciar escala al port de Palamós

Des del passat dilluns dia 25 i fins ahir dimecres 27 de juliol, unes 250 persones han visitat els dos velers escola de la Marina Italiana que fins avui han fet escala al port de Palamós.

Es tracta concretament dels vaixells d’època Stella Polare i Capricia, que formen part de la flota-escola de la Marina Italiana, i que dissenyats segons models clàssics, són destinats a la formació de futurs navegants i oficials.

Des del dilluns passat i fins ahir dimecres, les dues unitats atracades al port palamosí han pogut ser visitades per a tot el públic que ho ha destjat, de manera totalment gratuïta i en horari de matí i tarda.

Aquests vaixells, de fusta i amb una eslora d’entre 20 i 25 metres, estan dotats d’una tripulació global d’unes 30 persones, majoritàriament cadets que realitzen la seva campanya d’instrucció dins el curs de formació que reben a l’Acadèmia Naval de Livorno. Precisament aquests dies els dos velers han fet una navegació de formació entre Livorno i Palamós.

Prop de 10 anys d’estades a Palamós de vaixells escola italians
Aquesta escala al port palamosí que fins avui han realitzat els velers Stella Polare i Capricia, s’emmarca dins les visites que els vaixells escola italians porten fent a Palamós des de fa prop d’una dècada, que ha permès comptar amb la presència dels principals velers escola d’aquest país.

En aquest sentit es destaca les estades del bergantí-goleta Palinuro que ha fet escala a Palamós els anys el 2007, 2009, 2011 i 2015; i la fragata Amerigo Vespucci, el vaixell escola insígnia de l’Acadèmia Naval Italiana, que l’any 2010 va atracar al port de Palamós.

A banda durant aquests anys també s’ha comptat amb la presència d’altres unitats menors, totes elles de vela, com: Itàlia, Orsa Maggiore, Corsaro II, Chaplin, Sagittario, Gemini i Dragone.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat