Unes vint-i-cinc mil persones han visitat aquest cap de setmana el festival Palamós, Terra de Mar

Una edició més l’àmplia i variada oferta d’activitats incloses dins el Palamós, Terra de Mar ha estat un dels elements més valorats pels aproximadament 25 mil visitants que durant tot aquest cap de setmana, del 25 al 27 de maig, han passat pel port de Palamós, escenari de la sisena edició d’aquest festival marítim català que té com a eix central la cultura i tradicions marineres.

El bateig de mar en vaixell d’època, visites guiades a diverses embarcacions participants, els tallers mariners, el concurs de fotografia, mostra d’oficis del mar o el concurs de ranxos mariners, han estat algunes de les activitats més participades.

D’aquesta manera l’organització ha aconseguit plenament un dels principals objectius d’aquesta gran festa marítima: la participació activa del públic visitant.

El fil temàtic d’aquesta nova edició ha estat el món submarí, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest medi des de diferents disciplines, incidint en els vaixells submergibles.

ÉXIT DE VISITES AL SUBMARÍ
En la edició d’enguany i dins la temàtica protagonista un dels reclams més importants ha estat la presència al port palamosí del submarí de l’Armada Espanyola Tramontana que ha despertat l’interès i la curiositat de centenars de persones que han volgut apropar-se al Palamós Terra de Mar per veure’l de prop.

Aquest vaixell amb una eslora de quasi 70 metres i una dotació d’unes seixanta persones, va ser visitat durant el cap de setmana per unes 1.500 persones, una xifra molt destacada tenint en compte la dificultat d’accés al submergible amb una sola entrada i sortida mitjançant una escotilla situada a la coberta del buc. Precisament aquesta dificultat d’accés sumat a les cues de persones que es van fer per visitar-lo van motivar que el vaixell decidís dissabte no parar al mig dia les visites.

A banda del submarí, el públic del Palamós Terra de Mar també ha pogut visitar la resta de vaixells participants, entre els quals es destaca, entre altres, la presència del vaixell Thetis (d’arqueologia subaquàtica de la Generalitat) o el Bon Pigall de l’Associació Argo Maris, així com el pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona; i les goletes Far Barcelona del Consorci El Far; i la Ciutat Badalona del Marina Badalona.

Precisament aquestes tres embarcacions amplien la seva estada al port palamosí amb l’objectiu d’obrir aquests vaixells als escolars dels centres de primària de Palamós que a partir d’avui 28 i fins al 30 de maig hi realitzaran visites guiades.

Els visitants del festival també varen tenir l’oportunitat de participar i visitar els tallers mariners i les demostracions d’oficis del mar, els batejos de mar amb vaixell de vela, i la iniciació al submarinisme, el concurs de ranxos mariners, els jocs infantils, la música o els espectacles.

EL PALAMÓS TERRA DE MAR S’AMPLIA CAP AL CENTRE DEL MUNICIPI
Enguany l’organització ha posat a disposició dels visitants la polsera de col•laborador del Palamós Terra de Mar que al preu de 2 € donava la possibilitat durant tot el cap de setmana de poder participar a totes aquestes activitats, visitar els vaixells amarrats a port, o bé aconseguir regals o descomptes en atraccions infantils, i en restaurants i bars de tapes de la vila.

Aquesta incorporació del sector restaurador i comercial de la vila és una aposta del Palamós Terra de Mar d’ampliar cap al centre del municipi les activitats d’aquest festival que té el seu centre d’acció al port de la vila.

Precisament i en aquest sentit l’entitat comercial Fecotur ha organitzat una fira de parades que es van ubicar a la Planassa fent de nexe d’unió entre el port i el centre del municipi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat