Vuit joves de Palamós han estat seleccionats per a poder participar en el programa de formació professional dual que té lloc a Alemanya

Els municipis agermanats de Rheda-Wiedenbrück i Palamós han posat en marxa una nova convocatòria de l’oferta de formació professional dual que tindrà lloc a Alemanya i que s’adreça a joves palamosins, de 18 i 27 anys que han finalitzat l’ESO o equivalent, i que estan en situació d’atur.

8 joves seleccionats
En total 11 joves, principalment de Palamós, es van inscriure interessats en aquesta oferta formativa i laboral dels quals 8 han estat finalment seleccionats per tècnics de les entitats promotores de la ciutat de Rheda-Wiedenbrück, que s’han desplaçat aquests dies a Palamós per a realitzar aquesta tasca, que s’ha dut a terme al Punt Jove i que ha comptat amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós.

La selecció s’ha basat principalment en els perfils professionals que es sol•licitaven enguany i dels quals es donarà formació a Alemanya. Concretament cuiner/a, conductor/a de llargues distàncies, especialista en logística i operador/a de magatzem, venedor/a amb especialització en el sector alimentari artesanal, forner/a, i jardiner/a especialista en horticultura i paisatgisme.

Amb la supervisió de la Xarxa Eures
El projecte de formació dual a Catalunya és organitzat per la Xarxa Eures del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en col•laboració amb els serveis públics d’ocupació d’Alemanya, i té una durada de tres anys en règim de formació en empreses i en acadèmia.

El període formatiu és finançat al 100% pel govern d’Alemanya i inclou: estudis tècnics, complements d’alemany i tutor.

Curs d’alemany i contracte de treball
El programa ofereix un curs de llengua alemanya inicial, que els vuit joves seleccionats realitzaran ara a Palamós i durant cinc mesos; i un curs final que es durà a terme durant el període d’estada de tres anys a Rheda-Wiedenbrück.

Una vegada a Rheda, l’aprenent/a rebrà mensualment les ajudes del programa a través de l’empresa contractant per un costat (on es realitzaran les pràctiques), i per l’altre del govern alemany.

L’aprenent/a rebrà sou (mínim 818 euros mensuals), està assegurat i cotitza a la Seguretat Social des del primer dia que comença la formació dual a Rheda. El projecte no inclou cobrir les despeses personals, d’allotjament o àpats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat