El Carnaval de Palamós prepara un cap de setmana ple d’activitats

Palamós ja ha encetat el Carnaval 2018. Ahir dimecres 7 de febrer el municipi va celebrar l’acte que dona el tret de sortida oficial a la festa, la “Vesprà”. A partir de les 19 h, l’Ajuntament de Palamós va omplir-se de gom a gom per donar la benvinguda al Carnaval. La “Reina Futurista” i el “Retrocarnestoltes”, de la colla “Los Terremotos”, van ser els encarregats de llegir els manaments al balcó de l’Ajuntament, acompanyats de la comitiva carnavalesca i de l’alcalde, Lluís Puig, que els va cedir el mandat durant aquests dies de festa.

Una vegada llegits els manaments, totes les colles participants a la “Vesprà” van pujar a les seves carrosses per començar a animar els carrers de la vila. Els actes del dimecres però van començar al migdia amb una calçotada a l’estenedor de xarxes, a càrrec de la colla “Kins20”.

Avui, dijous Gras, és el torn dels més petits. Aquest matí s’ha celebrat la Gran Rua Infantil en què hi han participat les diferents escoles de la vila, com també les escoles de dansa i llars d’infants, que han sortit de la Nau dels 50 metres i han desfilat pel Passeig del Mar fins a l’estenedor de xarxes on els esperava una festa infantil. A partir de les 15 h, el Carnestoltes i la Reina visitaran l’escola d’educació especial Els Àngels, així com la resta d’escoles del municipi.

Finalment, aquesta tarda de dijous llarder, a partir de les 18 h el Palau d’en Carnestoltes (Nau dels 50 metres) acollirà el gran ball infantil amenitzat pel conjunt “Dantuvi amb la canalla”. Posteriorment, a partir de les 22 h a la mateixa nau, se celebrarà el Ball de la Noia, amb actuació del concurs de DJ’s joves i el grup Dantuvi.

Divendres de Carnaval
La jornada del divendres 9 de febrer començarà a les 6 h del matí amb la “Gran despertà”, i a partir de les 9 h es farà una botifarrada popular a l’estenedor de xarxes. La Comissió del Carnaval acompanyada de la Reina i el Carnestoltes visitaran a les 11 h del matí l’Ajuntament; a les 11.30 h el Mercat Municipal; i a les 15.30 h, el centre socio-sanitari Palamós Gent Gran on lliuraran un cotilló com a obsequi als residents i usuaris. A partir de les 16.30 h es durà a terme el Concurs de Comerços i Carrers Ambientats, en el que els comerciants disfressats són els protagonistes. La jornada acabarà a l’Arbreda Municipal amb la novetat de la “Festa dels Botiguers” amb música dels anys 70, 80 i 90, i amb servei de bar.

La Gran Rua del carnaval
Dissabte 10 de febrer, el dia central de la festa del carnaval, s’iniciarà a les 11 h amb una batucada acompanyada de la colla Els Pirats per animar els carrers. Posteriorment a les 15.30 h es donarà inici a la Gran Rua del Carnaval amb la participació de desenes de comparses i carrosses que recorreran les avingudes centrals de la vila. Per al públic hi haurà a disposició 3.000 cadires al llarg del recorregut. La jornada es tancarà amb el Ball de Disfresses que tindrà lloc a les 23.30 h a la nau polivalent, amb actuacions de The Covers Band, Orquestra Allioli i Winterbac Tour de Ràdio Flaixbac.

L’endemà diumenge es tancarà el cap de setmana central del Carnaval de Palamós amb la cercavila matinal que tindrà lloc a les 11.30 h a l’avinguda Onze de Setembre encreuament amb Passeig del Mar. A les 17 h, a l’estadi Municipal de Futbol, tindrà lloc el xut d’honor de la Reina en el partit que enfrontarà el Palamós C.F i l’Espanyol B. A partir de les 18h, la Reina i el Carnestoltes visitaran la Llar Municipal de la Gent Gran i, finalment, a les 20h, es tancaran els actes de diumenge amb la tradicional Exhibició de Comparses a la Nau.

Els actes del carnaval 2018 finalitzaran el dimecres 14 de febrer amb l’Enterrament de la Sardina, però el dia anterior, dimarts 13, hi haurà un acte previ amb la “passejada Papal” pels carrers de la vila i el “Judici Sumaríssim” al Mercat. El dimecres a partir de les 17.30 h es farà la sentència i Mort del Carnestoltes al Carrer Cervantes; a les 18.45 h començarà la Processó de Dol; a les 19.30 h la lectura del testament i a partir de les 20 h, la Sardinada popular a l’estenedor de xarxes del port.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat