El periodista Albert Om emetrà des de Palamós el seu programa “Islàndia”, de RAC1

El dimecres vinent 31 de maig, el popular programa de ràdio “Islàndia”, sortirà dels estudis de l’emissora RAC-1 i es traslladarà a Palamós per fer la seva emissió en directe des del Teatre La Gorga. El seu director, Albert Om, i tot l’equip del programa continuen l’anomenada Ruta Islandesa, mitjançant la qual es programen, de manera puntual, emissions de “l’Islàndia” fora dels estudis, traslladant-lo a alguna ciutat o municipi del territori català.

L’emissió des de Palamós s’iniciarà a les 19 h, però mitja hora abans (18:30 h) el públic interessat ja podrà accedir lliurement al Teatre La Gorga, i fins a exhaurir el seu aforament.

El programa aprofitarà la seva visita a Palamós per fer una aproximació al municipi, a les seves potencialitats turístiques, culturals o gastronòmiques, amb el producte pesquer com a referent palamosí, destacant projectes com el Palamós Peix, mitjançant el qual es vol contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja, i en totes les dimensions: extractiva, transformadora, comercialitzadora i de consum; convertint Palamós en el referent del peix fresc a Catalunya.

De les espècies pesqueres es destacarà la gamba de Palamós com a producte estrella, aprofundint en la seva qualitat de la qual es vetlla des del Pla de Gestió o la Marca de Garantia, i ressaltant la nova edició de la Fira de la Gamba de Palamós que tindrà lloc el pròxim dia 10 de juny.

De tots aquests referents se’n parlarà en el programa d’Albert Om, i es farà des de la perspectiva dels pescadors i peixaters locals, però també amb la visió de tècnics del Museu de la Pesca i de representants municipals.

L’emissió del programa “Islàndia” des de Palamós, també comptarà amb la participació dels actors Fel Faixedas i Carles Xuriguera, l’imitador Pep Plaza, la cantant Marina Rossell, i el director de teatre i presentador Guillem Albà.

Líders de la ràdio a Catalunya
L’emissora de ràdio RAC-1 és, des de fa 14 anys, la ràdio líder de Catalunya, i actualment compta amb un total de 855.000 oients diaris (dades de l’Estudi General de Mitjans –EGM- d’abril de 2023).

Dins la seva programació diària, el programa “Islàndia” se situa com el més escoltat a Catalunya en la seva franja horària (de 19 a 20:30 h) amb un share de 39,8% i 137.000 oients (EGM d’abril de 2023).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp