El port de Palamós iniciarà el mes vinent la seva temporada record en escales i passatge de creuers

Aquest matí el port de Palamós ha acollit la presentació de la nova temporada de creuers a la Costa Brava, concretament als ports de Palamós i Roses. L’acte ha comptat amb la presència del secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip, el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé.

Palamós reforça el seu lideratge amb nous rècords
El port de Palamós preveu rebre enguany un total de 47.500 passatgers, amb un increment de l’11%, i 49 escales de creuers, un 17% superior a la temporada passada. Xifres amb què la instal•lació portuària batrà nous rècords històrics en escales i passatgers per segon any consecutiu. Així, Palamós reforçarà el paper de lideratge dins la seva categoria de port a la Mediterrània occidental.

La temporada de creuers a Palamós s’iniciarà el diumenge, 4 de març, amb l’escala del Saga Sapphire, i finalització el divendres, 7 de desembre, amb l’escala de l’Star Breeze.

Els mesos de major afluència de creuers seran maig amb onze escales, i l’octubre i el juny amb vuit escales cadascun. L’afluència de major nombre d’escales al maig i l’octubre suposa més desestacionalització de l’activitat i l’arribada de turistes en temporada baixa. Aquest any Palamós rebrà dues dobles escales, el 21 de maig coincidiran al port els creuers Seabourn Encore i l’Star Pride. Tanmateix, el 26 de Juny faran escala simultàniament els creuers Azamara Quest i Wind Surf.

La línia de creuers nord-americana de luxe Viking Ocean Cruises s’estrenarà per primer cop a Palamós. A més, la companyia Thomson Cruises ara porta per nom Marella Cruises, naviliera que també visitarà aquest any Palamós. Així mateix, el port rebrà les escales inaugurals dels creuers Aidacara, Marella Explorer, Marella Dream, Seabourn Ovation, Viking Orion i Viking Star.

Un 51% de les companyies que faran escala a Palamós són de categoria estàndard amb vaixells de capacitat superior a 1.200 passatgers, mentre que el 49% restant són companyies de luxe i “prèmium”, amb capacitat inferior a 1.000 passatgers.

60 escales a la Costa Brava amb un impacte econòmic de 3,8 milions €
Amb les 49 escales al port de Palamós i les 13 previstes al de Roses se superarà per primer cop el llindar de les 60 escales a la Costa Brava.

S’estima que aquesta activitat generi un impacte econòmic directe de 3,8 milions d’euros en el territori. Aquest import s’extreu d’un estudi del sector que estima que cada passatger que desembarca es gastaria una mitjana de 62 euros i cada tripulant que desembarca 23 euros. A més, s’ha de sumar la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris que és de 6 euros per passatger.

En l’èxit de la temporada 2018 de creuers a la Costa Brava destaca la tasca de promoció dels ports de Palamós i Roses i la seva destinació als fòrums més importants internacionals i estatals sota la marca Costa Brava Cruise Ports.

Dins d’aquesta promoció, els dos ports i la destinació participaran del 5 al 8 de març a la fira més important del món en el sector de creuers, Seatrade Cruise Global, a Florida (Estats Units) i a la fira europea Seatrade Med que se celebrarà al setembre a Lisboa (Portugal).

Formen part de Costa Brava Cruise Ports les administracions i organismes següents: Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses i les cambres de comerç de Palamós i Girona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat