Els fons europeus Next Generation destinaran 1,3 milions d’euros per a la rehabilitació i millora d’habitatges a Palamós

Palamós obtindrà una subvenció d’1 milió 357 mil euros, que concedeix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya mitjançant els fons europeus Next Generation, per a la rehabilitació d’habitatges al municipi.

L’Ajuntament de Palamós va concórrer a la convocatòria del Departament de Drets Socials per fomentar la rehabilitació d’habitatges dins del Programa d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, que preveu el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. L’objectiu d’aquests ajuts és renovar el parc d’habitatge existent al municipi i fomentar la millora energètica dels edificis i l’accessibilitat.

Després dels estudis tècnics fets per l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palamós, es va determinar que els àmbits de rehabilitació preferents seleccionats al municipi fossin les vivendes de la Cooperativa “San Martín” de l’avinguda de Catalunya i el barri de Mas Guàrdies. Concretament, s’actuarà en un conjunt de tretze edificis, amb un total de 505 habitatges, situats en aquestes dues zones del municipi, i que podran veure’s beneficiats per aquests ajuts.

La subvenció de la Generalitat suma un total de 1.357.800 €, més els gairebé 100.000 € (un mínim de 500 € per habitatge) que aportarà l’Ajuntament de Palamós.

Per a acollir-se a la subvenció, els propietaris d’aquests edificis podran sol·licitar-la directament a la Generalitat. Per a fer-ho, l’Ajuntament de Palamós impulsarà la creació de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació, per a la realització de tasques de suport i acompanyament vinculades a la gestió dels tràmits per als sol·licitants a aquestes ajudes.

La proposta presentada des de l’Ajuntament de Palamós per a la rehabilitació d’aquestes vivendes consisteix en realitzar tasques d’aïllament tèrmic (tipus SATE) a tots els habitatges, així com la instal·lació d’ascensors en alguns dels edificis seleccionats. Amb les actuacions de rehabilitació i millora es preveu una reducció del consum d’energia, entre un 45 i 60% en els habitatges, amb el corresponent estalvi per a les famílies i la reducció d’emissions de C02 a l’atmosfera.

Durant aquest mes de setembre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya convocarà a tots els ajuntaments que han rebut aquesta subvenció per a concretar la metodologia d’atorgament dels ajuts. Posteriorment, l’Ajuntament de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà es reuniran amb els representants dels 13 edificis seleccionats del municipi per a explicar detalladament el funcionament d’aquestes ajudes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat