Es posa en marxa a Palamós una nova edició del projecte Rossinyol

Divendres passat (25/11/22) va tenir lloc l’acte de presentació d’una nova edició del projecte Rossinyol “Mentoria per a una societat inclusiva”, que ara s’inicia a Palamós i que s’allargarà fins a finals del mes de maig de l’any que ve.

Aquest acte d’inici va tenir lloc a la sala polivalent de les galeries Carme, i va comptar amb la presència dels mentors i mentorats, dels seus familiars i de responsables del Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós.

El projecte Rossinyol a Palamós compta enguany amb la participació de set joves mentorats de menys de 12 a 15 anys, estudiants d’ESO a l’Institut Palamós i a l’Institut Escola Vila-romà, i que fa relativament poc temps que han arribat al municipi.

En aquest cas els alumnes participants són procedents del Marroc, Hondures, Perú, Guinea Conakry, Cuba i Veneçuela.

Les set mentores que acompanyaran aquests alumnes, han rebut una formació expressa per dur a terme aquesta funció, i són sis estudiants de la UdG (dels cursos d’infermeria, educació infantil, TEI, educació social i treball social), i una de l’Institut de La Bisbal (estudiant de CFGS d’integració social).

Aquesta proposta esdevé una activitat d’extensió universitària mitjançant la qual s’ha creat una xarxa de dinàmiques entre estudiants universitaris (mentors) i alumnes dels centres (mentorats), amb l’objectiu de potenciar la inclusió social, la ciutadania activa i el desenvolupament personal dels alumnes que participen en el projecte, i mitjançant la realització d’activitats que facilitin el coneixement de l’entorn, del municipi on viuen, així com de l’ús social de la llengua catalana.

A partir de la presentació realitzada divendres passat les parelles ja poden fer les trobades que vulguin, fent activitats lúdiques-culturals programades pels voluntaris universitaris que els acompanyaran en totes elles. Les activitats programades es fan fora d’horari escolar (tardes i caps de setmana) amb un mínim de tres hores setmanals.

“Mentoria per a una societat inclusiva”
El projecte Rossinyol “Mentoria per a una societat inclusiva” es porta a terme en diversos municipis de les comarques gironines.

En el cas de Palamós l’activitat és coordinada des del Servei de Ciutadania i Immigració, depenent de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, en col·laboració amb l’INS Palamós i l’Institut Escola Vila-romà, en conveni amb la Universitat de Girona; i la Fundació Girona, Universitat i Futur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Educació

21/02/2024

Relacionades per entitat