L’Espai del Peix us proposa participar en una sessió especial de show-cooking per descobrir, aprendre i degustar un dels plats més tradicionals del litoral baix-empordanès: Es niu.
Es niu forma part d’una cuina autòctona, un plat de mar i muntanya basat en la barreja de diferents ingredients, tant de mar com de terra. Existeixen múltiples versions, molt condicionades per l’habilitat, disposició i gustos del cuiner. Segons el gastrònom Jaume Fàbrega, el nom d’Es Niu deu al·ludir al fet que porta algun tipus d’ocell. És un plat, en general, d’hivern i temps de caça, amb versions de diari i versions de festa. Era habitual cuinar-lo a les barraques de la costa per colles de tapers per celebrar les seves xefles. També era molt del gust de Josep Pla, que en el seu famós “El que hem menjat”, li dedica tot un capítol.
De la mà dels cuiners Joan Cuadrat i Manel Baguer, us animem a tastar aquest plat barroc i saborós, acompanyat d’una coca de recapte i unes postres, tot maridat amb cervesa Damm Inèdit i Vins i Caves Perelada.
Una oportunitat única per gaudir de la tradició culinària del país amb els millors cuiners i el càlid ambient de l’Espai del Peix.