La finca municipal de Can Pere Tià acull un camp de treball per a joves, destinat a fomentar i preservar el patrimoni natural i cultural de la vall de Bell-lloc

Un total de 24 joves d’arreu de Catalunya fan estada aquests dies a Palamós amb motiu de la realització d’un camp de treball, en el marc dels que promou al país la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i que en aquest cas se centra en la vall palamosina de Bell-lloc, dins el massís de les Gavarres, reconegut pels seus excepcionals valors naturals i culturals.

L’activitat es concentra a la finca municipal de Can Pere Tià, on dilluns passat dia 1 de juliol es va encetar aquest camp de treball que s’allargarà fins al diumenge 14 de juliol.

Durant aquests dies els participants, nois i noies de 14 a 17 anys, acompanyats i assessorats per monitors, tindran l’oportunitat de col·laborar en tasques de sanejament d’elements patrimonials d’aquest àmbit de les Gavarres, com és el cas del molí del Mas Xifra, duent a terme una actuació essencial per a la preservació d’aquest element històric i cultural.

També participaran en la restauració de la resclosa del molí de Mas Antoniet, recuperant una part important del passat hidràulic local; o bé en la creació de basses temporals per afavorir la biodiversitat, amb l’objectiu de fomentar un ecosistema més ric i diversificat en aquest àmbit.

A través d’aquestes activitats, els participants adquireixen coneixements pràctics i teòrics sobre la gestió ambiental i el patrimoni cultural, mentre contribueixen activament a la conservació d’aquests elements.

Els joves dediquen els matins a les tasques pròpies del camp de treball, mentre que les tardes les aprofiten per fer sortides i activitats de lleure, per conèixer l’entorn del municipi de Palamós.

Aquest camp de treball, sota el nom “Gavarres, natura i cultura”, és gestionat per l’Associació de Naturalistes de Girona, amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres i l’Ajuntament de Palamós, amb la voluntat d’unir esforços per proporcionar als joves participants una experiència enriquidora, que té com a objectiu principal la conservació i millora dels recursos naturals i culturals de les Gavarres, alhora que promou la implicació dels joves en la preservació del seu entorn.

L’activitat també rep el suport d’empreses locals que aporten la seva col·laboració per a fer-la possible, com és el cas de Museu de la Pesca, l’Associació d’Amics de les Illes Formigues, Brugarol, Forest Terra, Escola de Mar i Vela, Kayaking Costa Brava, i Dynamic Nord.

La finca municipal de Can Pere Tià

La finca municipal de Can Pere Tià situada al paratge de La Pietat, just en l’accés a la vall de la Bell-lloc, acull durant l’any diverses activitats vinculades al patrimoni natural i cultural organitzades principalment per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós. Actualment, la parcel·la que ocupa la  finca també inclou un projecte d’unitats d’horta que Palamós posa a disposició de la ciutadania del municipi.

La propietat d’aquesta finca va ser donada a l’Ajuntament de Palamós l’octubre de 1992 per la seva propietària la senyora Erika Schade, de nacionalitat alemanya, que va posar com a úniques condicions per aquesta donació que la finca es destinés a finalitats de caràcter social, cultural i juvenil, i que en pogués ser usufructuària fins a la seva mort, que es va produir l’octubre de 2000.

Amb la voluntat de convertir Can Pere Tià en un equipament multifuncional, l’Ajuntament de Palamós va executar un projecte urbanístic que va permetre reparar i millorar algunes de les estructures de l’edifici que està ubicat en aquesta finca. Les obres realitzades van suposar la millora de la sala polivalent de l’edifici, però també dels lavabos o del porxo de la casa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Medi Ambient i Sostenibilitat

Relacionades per entitat