L’Ajuntament de Palamós i el Club Nàutic Costa Brava segueixen treballant conjuntament en l’impuls i promoció de la reconeguda regata Christmas Race

La 43 edició de la Christmas Race, regata de classes olímpiques i promocionals de la World Sailing, s’ha presentat aquest migdia a l’Espai del Peix de Palamós, on s’han donat a conèixer les línies mestres d’aquesta edició de la prestigiosa regata gironina, que té un impacte econòmic per Palamós i el territori xifrat en uns 1,2 milions d’euros.

L’acte ha estat encapçalat per l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; i el president del CN Costa Brava/Vela Palamós, Eduard Sellés; acompanyats pel delegat d’Esports de la Generalitat, Josep Pujols; el president de la Comissió Esportiva del CNCB/CVP, Miquel Aviñó; i el vicepresident de la Federació Catalana de Vela, Josep Isern.

Durant aquesta presentació l’alcalde de Palamós i el president del CN Costa Brava/Vela Palamós, han signat un conveni de col•laboració mitjançant el qual, l’Ajuntament de Palamós aportarà, específicament per aquesta prova, fins a 5.000 euros, amb l’objectiu de seguir impulsant i promocionant la reconeguda regata. Aquest ajut se suma al que ja aporta el municipi per a l’activitat esportiva que fa al municipi i durant l’any el Club de Vela Palamós, així com a les aportacions materials i d’infraestructura que l’Ajuntament cedeix per a l’organització de la prova.

250 embarcacions de 22 països
A una setmana per a l’inici de la competició, que se celebrarà del 19 al 22 de desembre, es compta amb una inscripció de 250 embarcacions de 22 països procedents de tres continents, la qual cosa demostra el fort potencial de la regata palamosina, que fa que sigui la competició de classes olímpiques més destacada de l’hivern, essent un any més punt de partida de la temporada de la vela olímpica mundial.

La 43 Christmas Race compte al programa d`aquest any amb les classes olímpiques Finn, Laser Standard, Laser Radial Femení i 470 Masculí i Femení i les promocionals de la World Sailing (Federació Internacional de Vela) Laser Radial Masculí i 420 Masculí i Femení.

El país amb major participació serà Espanya amb 88 vaixells, seguit de Gran Bretanya amb 44.

Comptarà amb presència de tripulacions arribades de països tan llunyans com Canadà, Veneçuela, Hong Kong, Perú i Taiwan, entre d’altres. Els països europeus presents seran: Alemanya, Àustria, Bielorússia, Croàcia, Eslovènia, Espanya, França, Gran Bretanya, Holanda, Hongria, Irlanda, Itàlia, Polònia, Portugal, Rússia, Suïssa i Ucraïna.

Excepcionalment aquest any la Christmas Race tindrà una sola seu, situada en les instal•lacions del Club Nàutic Costa Brava/Vela Palamós, i que albergarà a les tripulacions de les vuit classes participants.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat